Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va avea o întrevedere scurtă cu premirrul britanic, Theresa May. ”O bilaterală scurtă ca să o încurajez puţin”, a declarat Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului a fost întrebat, vineri, la Bruxelles dacă va avea o întrevedere cu premierul britanic Theresa May şi a confirmat.

”Da, am de gând să mă întâlnesc cu doamna May, scurt, o bilaterală scurtă ca să o încurajez un pic”, a declarat Klaus Iohannis.

În plus, Iohannis a aperciat că Uniunea Europeană îşi doreşte un acord cu Marea Britanie, dar susţine că acesta !nu poate fi renegociat”. 

”Însă, dorim să dăm toate asigurările care se pot da, asigurări politice, că dorim să mergem mai departe, dorim o relaţie viitoare foarte bună. Despre asta este vorba”, a mai spus şeful statului. 

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la Bruxelles, la Summitul Euro în format extins la care va reitera susţinerea României pentru obiectivul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare.

În cursul zilei de joi, preşedintele Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, unde a avut o întâlnire cu Angela Merkel.

Iohannis a mai avut programată o întâlnire cu premierul britanic , în 14 noiembrie, dar fost anulată din cauză că şedinţa de Guvern pentru aprobarea textului acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană a durat mai mult decât se preconizase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.