Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că o să fie foarte clar şi ferm în cadrul Consiliului European pentru a creşte viteza de vaccinare şi a precizat că trebuie luate toate măsurile împreună cu producătorii de vaccinuri pentru ca acest lucru să se întâmple. ÎNtrebat despre o eventuală carantină la nivel naţional, Iohannis a apreciat că nu va rezolva problema, situaţia fiind diferită în fiecare localitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iohannis a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă există un plan naţional sau european împotriva pandemiei.
  
“Am discutat aceste chestiuni cu premierul, alţi membri din Guvern, şi discutăm foarte des la nivel de Consiliul European despre aceste chestiuni şi în acest weekend vom avea o întâlnire în format videoconferinţă pe tema pandemiei. Pentru România nu dorim o carantină naţională pentru că nu rezolvă problema şi nu e aceeaşi situaţie în fiecare localitate. Restricţiile actuale rămân în vigoare, iar unde rata de infectare creşte se vor lua alte suplimenta măsuri şi se vor impune restricţii cum probabil vor fi cele care probabil vor fi luate pentru Bucureşti cu limitarea circulaţiei într-un fel în weekend”, a afirmat Iohannis.
 
El a precizat că o să fie foarte ferm în cadrul Consiliului European pentru a fi crescută viteza de vaccinare. 
 
“O să fiu foarte ferm şi clar în Consiliu, trebuie să accelerăm vaccinarea şi trebuie să luam absolut toate măsurile care pot fi luate împreună cu producătorii de vaccinuri pentru a creşte viteza de vaccinare. Până acum aceste solicitări au dat rezultate, avem doze suplimentare. În ultimele două săptămâni din martie primim multe doze suplimentare dintr-un vaccin foarte căutat şi cred că se poate face mai mult. În paralel vom discuta despre certificatul care arată dacă o persoană a fost vaccinată sau a avut boala sau a făcut test şi aceste chestiuni vor fi lămurite în cursul acestui Consiliu. Măsuri se iau peste tot, însă pandemia nu va dispărea de la sine, trebuie respectate restricţiile şi accelerarea campaniei de vaccinare”, a explicat Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.