Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, în întâlnirea pe care a avut-o marţi cu ambasadorii statelor UE, angajamentul său ferm privind consolidarea independenţei sistemului judiciar şi continuarea luptei împotriva corupţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul întâlnirii organizate de Ambasada Republicii Estonia, ţară care deţine în prezent Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, au fost abordate aspecte legate de principalele teme aflate pe agenda Consiliului European care va avea loc în perioada 14 - 15 decembrie, precum şi evoluţiile din plan intern, informează Administraţia prezidenţială.

Preşedintele României a felicitat Estonia pentru rezultatele obţinute, apreciind că lansarea iniţiativei privind Cooperarea Structurată Permanentă (PESCO) în domeniul politicii europene de apărare reprezintă una dintre realizările importante ale mandatului său la Preşedinţia Consiliului UE. Klaus Iohannis a reiterat angajamentul României de a participa la acele iniţiative menite să contribuie la consolidarea proiectului european şi a subliniat faptul că ţara noastră va menţine aceeaşi abordare şi pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019. România doreşte să facă parte din grupul statelor membre UE care susţin ideea de aprofundare a proiectului european, pentru a avea o Uniune cât mai puternică.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În acest context, Preşedintele României a evidenţiat că Summitul informal de la Sibiu din 9 mai 2019 va fi un reper important în ceea ce priveşte procesul de redinamizare a integrării europene.

În cadrul discuţiilor cu ambasadorii, şeful statului a afirmat că aderarea României la zona euro continuă să fie un obiectiv fundamental pentru ţara noastră. De asemenea, preşedintele a arătat că aderarea la Spaţiul Schengen rămâne un obiectiv legitim pentru ţara noastră, exprimând speranţa că la nivelul UE va fi găsită cât mai curând posibil o soluţie în acest sens.

Referitor la procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, preşedintele Iohannis a arătat că, în ciuda dificultăţilor, speră că vor fi identificate în scurt timp cele mai bune variante, care să le permită liderilor europeni să ia decizia de trecere la faza a doua a negocierilor cu ocazia reuniunii Consiliului European din această lună.

”Cu privire la evoluţiile din plan intern, preşedintele Klaus Iohannis s-a referit la situaţia din domeniul economic, precum şi la procesul de modificare a legislaţiei în domeniul justiţiei. Preşedintele a reiterat angajamentul său ferm privind consolidarea independenţei sistemului judiciar şi continuarea luptei împotriva corupţiei”, se mai arată în comunicat.

În cadrul întâlnirii cu ambasadorii Uniunii Europene, la solicitarea preşedintelui României, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.