Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea privind înfiinţarea Institutului Teologic Creştin după Evanghelie „Timotheus” din Bucureşti, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Se înfiinţează Institutul Teologic Creştin după Evanghelie „Timotheus” din Bucureşti, ca instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ, cu sediul în localitatea Bucureşti, Strada Episcopul Radu nr. 53-55, Sector 2. Institutul Teologic Creştin după Evanghelie „Timotheus” din Bucureşti are în componenţă Facultatea de Teologie Pastorală cu specializarea/program de studii acreditat „Teologie creştină după evanghelie pastorală”, cu predare în limba română. În structura Institutului Teologic Creştin după Evanghelie „Timotheus” din Bucureşti sunt cuprinse şi facultăţile şi specializările/programele de studii, altele decât cele prevăzute la art. 2, acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu prin hotărâre a Guvernului, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare”, arată legea promulgată de şeful statului.

De asemenea, personalul didactic şi nedidactic din instituţia care a fost autorizată să funcţioneze provizoriu se preia, în condiţiile legii, la instituţia nou-înfiinţată, începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi.

Institutul Teologic Creştin după Evanghelie „Timotheus” din Bucureşti dispune de patrimoniu propriu. Patrimoniul institutului constă din patrimoniul iniţial al fondatorilor, la care se adaugă patrimoniul dobândit ulterior. Acesta este compus din bunuri mobile şi imobile şi din creanţe.

„În caz de desfiinţare, dizolvare sau lichidare, patrimoniul Institutului Teologic Creştin după Evanghelie „Timotheus” din Bucureşti, revine fondatorilor”, mai arată actul normativ.

Pentru a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice învăţământului superior, Institutul Teologic Creştin după Evanghelie „Timotheus” din Bucureşti este monitorizat pe o perioadă de 3 ani, conform metodologiei elaborate de Ministerul Educaţiei, care va fi aprobată prin ordin al ministrului Educaţiei şi publicată în Monitorul Oficial, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii promulgate de preşedintele Iohannis. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.