Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi actul normativ pentru modificarea art. 16 din Legea 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, informează Administraţia Prezidenţială. Prin această lege avocaţii vor putea desfăşura şi activităţi didactice în învăţământul superior, liceal şi gimnazial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul nomativ promulgat de şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 16 din Legea 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, intervenţiile legislative vizând lărgirea cadrului de activităţi compatibile cu exercitarea profesiei de avocat cu activităţi şi funcţii didactice 3 în învăţământul superior, activitatea de cercetare juridică ori de creaţie intelectuală, pentru un tratament egal al avocaţilor cu executorii judecătoreşti, notarii publici, precum şi cu magistraţii în această privinţă.

„Exercitarea profesiei de avocat este compatibilă numai cu: calitatea de deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau judeţene, activităţi şi funcţii didactice în învăţământul superior, activităţi didactice cu conţinut juridic în învăţământul liceal şi gimnazial, activităţi în domeniul cercetării ştiinţifice sau al creaţiei intelectuale, calitatea de arbitru, mediator, conciliator sau negociator, consilier fiscal, consilier în proprietate industrială, traducător autorizat, practician în insolvenţă, responsabil cu protecţia datelor cu caracter personal, expert în executarea contractelor cu finanţare europeană”, conform legii promulgate.

Pe 16 februarie 2018, Senatul a adoptat proiectul, ca prim for sesizat, iar pe 3 iunie a fost adoptat decizional de Camera Deputaţilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.