Fostul preşedinte Ion Iliescu a scris, pe blogul său, că succesul PSD reprezintă o victorie a solidarităţii şi a unui program clar de guvernare, principala misune a partidului trebuind să fie consolidarea realizărilor guvernului Ponta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să-i felicit pe membrii şi simpatizanţii Partidului Social Democrat pentru victoria deosebit de clară din alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie a.c. Este o victorie a solidarităţii, lucrului în echipă, a unui program clar de guvernare, după o campanie pozitivă. PSD a oferit alegătorilor o miză, cu adevărat importantă pentru viaţa lor. Iar răspunsul românilor a fost pe măsură. Este un răspuns care onorează, dar care şi obligă”, a scris Ion Iliescu.

Acesta consideră că PSD a dovedit că ştie să guverneze şi că are oameni capabili să asigure creştere economică şi dezvoltare.

”Acum, că îi revine sarcina guvernării, trebuie să consolideze ce a făcut bine în cei trei ani cât s-a aflat la guvernare. Românii au comparat performanţele guvernului Ponta şi performanţele guvernului Cioloş, şi au votat în consecinţă. Sunt convins că va găsi cele mai bune soluţii pentru ocuparea posturilor de ministru. În calitate de cetăţean, în primul rând, aştept de la viitoarea guvernare o atenţie mai mare faţă de problemele sociale, pentru că sărăcia este o mare problemă pentru societate. Consolidarea funcţionării democratice a ţării este iarăşi o prioritate. Românii trebuie să simtă că drepturile şi libertăţile lor sunt apărate şi respectate”, consideră fostul şef al statului

”Responsabilităţile PSD sunt la fel de mari ca aşteptările cetăţenilor. Sunt convins că partidul nu-i va decepţiona pe cei care l-au votat. Cum sunt convins că va guverna în logica interesului comun al naţiunii române. Cred că am reuşit, într-un sfârşit, să înţelegem că abordarea conflictuală a raporturilor între forţele politice şi între instituţii, nu aduce nimic bun. Este nevoie de cooperare, de dialog, de respectul poziţiei celuilalt, de consultarea permanentă a societăţii şi a partenerilor sociali. Felicitând încă o dată PSD, partid de care sunt legat, şi alături de care am dus lupta pentru democratizarea României, pentru integrare europeană şi euroatlantică, îi urez succes la guvernare”, a conchis Ion Iliescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.