Fostul preşedinte Ion Iliescu afirmă că Radu Câmpeanu - decedat miercuri la vârsta de 94 de ani - a fost un om dedicat ideii de servire a interesului public, continuator al valorilor liberalismului românesc interbelic şi că a găsit în fostul lider PNL un partener pentru reconstrucţia instituţională a României şi pentru construirea unui climat politic normal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am aflat cu profundă tristeţe vestea morţii lui Radu Câmpeanu, fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, om politic ce a marcat anii de început ai revenirii României la democraţie. A fost un om dedicat ideii de servire a interesului public, un continuator al valorilor şi proiectelor liberalismului românesc interbelic. Am găsit în Radu Câmpeanu un partener pentru reconstrucţia instituţională a României, pentru construirea unui climat politic normal, pentru revenirea României în concertul european, unde ne este locul", scrie Ion Iliescu pe blogul său.
Fostul şef al statului afirmă că i-a respectat acestuia punctele de vedere, colaborând atât în CPUN, cât şi în Parlament.
"Dezbaterea noastră, a celor trei candidaţi la Preşedinţia României, în mai 1990, a fost un model de demers public, în care fiecare şi-a susţinut cu decenţă şi tărie proiectele şi viziunile despre viitorul ţării", rememorează Iliescu dezbaterea la care a participat alături de Radu Câmpeanu şi de Ion Raţiu.
Iliescu transmite condoleanţe familiei şi apropiaţilor lui Radu Câmpeanu, încheind cu formula "Dumnezeu să-l odihnească!".
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.