Preşedintele interimar Ilie Bolojan a declarat, miercuri, că în Parlamentul României, fenomenul migraţiei politice este o constantă, de multe cicluri electorale, pe care personal nu îl încurajează, dar trebuie văzut care sunt motivele pentru care acei parlamentari pleacă. El a menţionat că o decizie de genul celor care se aplică consiliilor locale, dacă pleci de la partid, îţi pierzi mandatul, cu siguranţă ar limita la maxim aceste fenomene.
Ilie Bolojan, preşedintele interimar, a fost întrebat ce părare are despre traseismul politic, în contextul demisiilor de miercuri din Partidul Oamenilor Tineri (POT).
”Eu sunt de peste 30 de ani membru într-un partid politic, deci e clar care este atitudinea mea dar, dacă ne aducem aminte, în Parlamentul României, fenomenul migraţiei politice este o constantă, de multe cicluri electorale. Eu personal nu îl încurajez, dar trebuie văzut care sunt motivele pentru care acei parlamentari pleacă din partidul pe care l-au susţinut sau care i-a pus pe liste”, a declarat Ilie Bolojan.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
El a precizat că pot fi diferite motive dintr-un judeţ sau în altul.
”Aici ai două posibilităţi. Dacă eşti consecvent, girezi toate conducerile partidului care fac tot felul de prostii şi ne întrebaţi de ce îi girăm pe cei care sunt la conducere, dacă te duci atunci, când se au astfel de decizii care sunt incompatibile cu poziţia ta sau atitudini, devii traseist. Aici trebuie văzut fiecare caz în parte, dar mişcările politice sunt o realitate în Parlamentul Român. Poate că o decizie de genul celor care se aplică consiliilor locale, dacă pleci de la partid, îţi pierzi mandatul, cu siguranţă ar limita la maxim aceste fenomene. Dar asta probabil pentru mandatele următoare”, a subliniat Bolojan.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.