Zeci de cetăţeni moldoveni stau la rând, duminică după-amiază, la Consulatul Republicii Moldova, din Iaşi, ca să voteze pentru alegerile prezidenţiale, prezenţa la vot fiind sensibil mai mare faţă de primul tur, când la urne au venit doar 1.400 de alegători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, la ora 15.00, la rândul din faţa Consulatului din Iaşi aşteptau în jur de 30 - 40 de cetăţeni moldoveni, după ce la primul tur nu s-au semnalat cozi.

"În urmă cu două săptămâni, erau cam două-trei persoane în faţa secţiei de votare. Acum, sunt câteva zeci în permanenţă, iar semnele sunt bune, prezenţa la vot este importantă. Există interes din partea moldovenilor care stau în Iaşi de a veni la vot. Cei din secţia de votare de la Iaşi mi-au spus că prezenţa e mult peste cea din urmă cu două săptămâni”, a declarat pentru News.ro, Igor Rotaru, unul dintre iniţiatorii grupului "Basarabenii din Iaşi îşi aleg preşedintele".

Cei care vin la vot la secţia din Iaşi sunt în majoritate tineri.

"Nu poţi sta nepăsător când vezi că în Anglia, Spania sau Canada moldovenii noştri merg sute de kilometri să voteze. Sunt mândră de ceea ce fac cei din diaspora şi sper ca şi cei de acasă să înţeleagă asta. Sper într-un viitor mai bun pentru ţară, pentru că vreau să mă întorc în Republica Moldova”, a spus Nicoleta T., o tânără studentă din Republica Moldova care învaţă la Iaşi.

La primul tur, la alegerile prezidenţiale, au votat la secţia din Iaşi 1.400 de cetăţeni moldoveni. Tinerii basarabeni din Iaşi care s-au mobilizat pe Facebook spun că ţinta pentru turul al doilea este dublarea numărului de voturi la Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.