USR Iaşi cere organizarea unei şedinţe extraordinare de Consiliu Judeţean, pentru ca instituţia să se constituie parte civilă în două dosare penale, în unul dintre acestea fiind vizat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, reprezentanţii USR Iaşi acuză PNL că face scut în jurul primarului Mihai Chirica şi a şefului Consiliului Judeţean Costel Alexe, protejându-i pe cei doi de dosarele în care sunt cercetaţi.

Liderul de grup al consilierilor judeţeni USR Iaşi, Etienne Ignat, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că USR solicită organizarea luni a unei şedinţe extraordinare de consiliu, pentru adoptarea a două proiecte de hotărâre prin care CJ Iaşi să se constituie parte civilă în două dosare penale. Unul dintre dosare îl vizează pe actualul şef al CJ Iaşi Costel Alexe, acesta fiind cercetat în cazul angajărilor ilegale de la Şcoala Populară de Arte. În cel de-al doilea dosar este implicată Lăcrămioara Ursu, consilier judeţean PSD, ea fiind trimisă în judecată pentru înşelăciune şi uz de fals. Ursu este acuzată că şi-ar fi falsificat actele de studii pentru a fi angajată la Consiliul Judeţean în mandatul 2016-2020.

"Majoritatea PNL şi PMP a refuzat la ultima şedinţă de consiliu să voteze hotărârea prin care CJ să se constituie parte civilă, astfel că USR solicită convocarea unei şedinţe extraordinare pentru luni, în care să se rediscute cele două cazuri", a declarat consilierul Etienne Ignat.

Un alt consilier judeţean USR, Mihail Bogdan, a afirmat că sunt destule exemple în ţară în care consiliile locale s-au constituit parte civilă şi că la Iaşi, DNA şi Judecătoria au cerut punctul de vedere al Consiliului Judeţean privind recuperarea prejudiciilor.

Deputatul USR, Cosette Chichirău a precizat în aceeaşi conferinţă de presă că "nicăieri în lumea civilizată nu ai urmăriţi penal care să rămână în funcţiile publice".

"Doar când apar astfel de suspiciuni te autosuspenzi sau îţi dai demisia şi laşi Justiţia să îşi facă treaba. La Iaşi nu doar că Mihai Chirica şi Costel Alexe se menţin în funcţii, dar partidul lor face scut pentru a-i proteja. Justiţia cere unui UAT să se constituie parte civilă, iar UAT spune senin că nu, totul e în regulă, noi vrem să pierdem banii. PNL ar trebui să se ruşineze", a afirmat Cosette Chichirău.

Senatorul USR Cristi Berea a declarat că PNL se transformă în PSD-ul anilor 2020 când social-democraţii voiau să aibă Justiţia la picioare.

"PNL pune presiune pe Justiţie ca să spele faţa baronilor locali Chirica şi Alexe", a precizat Berea.

La rândul său, senatorul USR Marius Bodea consideră că PNL a reuşit "o infuzie de penali" la Iaşi şi că problemele pe care le au Chirica şi Alexe ţin judeţul Iaşi în loc.

"Nici premierul Ciucă şi nici cei din PNL de la Bucureşti nu vor să se mai afişeze cu cei doi de la Iaşi. Nu există săptămână în care să nu fiu întrebat ce facem cu penalii Chirica şi Alexe. Percepţia este una de junglă urbană la Iaşi. Chirica şi Alexe au ajuns nişte paria pentru Iaşi, pentru că reuşesc să blocheze dezvoltarea locală şi să funcţioneze ca un baraj în faţa fluxului de bani ce vine de la Bucureşti", a mai afirmat Marius Bodea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.