Partidul Împreună pentru Moldova (IPM), fondat de reprezentanţii uneia dintre mişcările civice care militează pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, şi-a lansat candidaţii la primăriile Iaşi şi Galaţi, respectiv Cătălin Urtoi şi Marius Stan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste o sută de persoane au participat, duminică, la Iaşi, la evenimentul de lansare a partidului Împreună pentru Moldova, fondat de mai mulţi reprezentanţi din conducerea asociaţiei “Împreună pentru A8“, care militează pentru construcţia rapidă a autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

În cadrul evenimentului au fost anunţaţi şi candidaţii IPM la primăriile municipiilor Iaşi şi Galaţi.

La Iaşi va candida din partea acestei formaţiuni Cătălin Urtoi, în prezent consilier onorific al ministrului Transporturilor, el fiind vicepreşedinte al asociaţiei “Împreună pentru A8“. La preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, candidatul IPM este avocatul Dragomir Tomaşeschi, fost membru PNL.

Totodată, a fost anunţat şi candidatul partidului pentru primăria Galaţi, Marius Stan, prezent la reuniunea de la Iaşi. Marius Stan a fost primar al Galaţiului în perioada 2012-2016, el fiind în ultimii ani preşedinte la mai multe cluburi de fotbal din ţară, printre care Oţelul Galaţi, Politehnica Iaşi şi Petrolul Ploieşti.

Candidatul IPM la primăria Iaşi Cătălin Urtoi a spus că ideea înfiinţării formaţiunii a apărut încă de anul trecut, la o întâlnire a membrilor asociaţiei “Împreună pentru A8“.

“Ne-am întrebat atunci ce facem? Lătrăm de pe margine, dar nu reuşim să schimbăm mare lucru, sau intrăm în joc? În august 2019 am depus actele pentru înfiinţarea partidului, iar o lună mai târziu am avut partidul legal constituit“, a afirmat Cătălin Urtoi.
Reprezentanţii partidului Împreună pentru Moldova susţin că “30 de ani de politică centralistă iraţională au dus la izolarea constantă a Moldovei faţă de restul ţării, cu urmări dintre cele mai dramatice pentru locuitorii din această zonă“.

Partidul Împreună pentru Moldova îşi propune să aibă candidaţi la alegerile locale în toate judeţele Moldovei, dar va prezenta candidat şi la primăria Capitalei. Reprezentanţii partidului spun că la Bucureşti va fi constituită o filială cu un număr “consistent“ de membri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.