Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, înainte de a intra la Comisia de control, că îşi doreşte o relaţie strânsă între SRI şi Parlament şi că speră ca la finalul audierii să existe răspunsuri la multe dintre întrebările care au existat în spaţiul public. La şedinţa comisiei nu participă reprezentantul USR, care nu a depus jurământul, iar Cezar Preda (PNL) nu se află în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am venit la Parlament cu toată deschiderea să răspund la toate întrebările comisiei. Pentru mine e o oportunitate. Am speranţa unui nou început în relaţia dintre Parlament şi SRI şi sunt convins că după această audiere vom avea răspuns la foarte multe dintre întrebările care au existat în spaţiul public”, a declarat Eduard Hellvig la sosire.

Directorul SRI a precizat că a adus cu el mai multe documente clasificate pentru a fi puse la dispoziţia comisiei, ”pentru a lămuri aspectele care au fost în dezbaterea publică”. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De la şedinţa comisiei sunt absenţi deputaţii Manuel Costescu (USR) şi Cezar Preda (PNL).

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu (PSD), a explicat că Manuel Costescu nu a depus jurământul de membru al comisiei şi, ca atare, nu poate participa la şedinţe, iar Cezar Preda ”este plecat într-o activitate externă”.

Întâlnirea a fost stabilită la mijlocul lunii, imediat după înfiinţarea în Parlament a Comisiei de control. Preşedintele ei, Adrian Ţuţuianu (PSD), a anunţat că Eduard Hellvig va veni la comisie pentru a discuta despre cazul Florian Coldea şi despre bugetul instituţiei.

“Am formulat o adresă prin care am solicitat conducerii SRI să fie prezentă pe data de 25 ianuarie, la ora 11.00, la sala Comisiei de control cu două subiecte: subiectul numărul unu este legat de ce se întâmplă acum în spaţiul public, de cazul Coldea şi subiectul numărul doi legat de bugetul Serviciului pentru anul 2017. Am convenit cu directorul Serviciului ca să vină cu toate documentele care privesc cele două subiecte pe data de 25 ianuarie, ora 11.00”, a declarat Adrian Ţuţuianu atunci.

Ulterior, ordinea de zi a fost suplimentată şi cu discuţii privind „influenţa” Serviciului asupra protestelor care au avut loc duminică seară în întreaga ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.