Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Executivul adoptă marţi o hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2022 al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat. Astfel hotărârea asigură finanţarea de 400 milioane lei pentru înlocuirea becurilor convenţionale din locuinţe cu unele pe led şi 500 milioane lei pentru comunităţile locale, printr-un program pentru iluminatul stradal, unde vor fi înlocuite becurile convenţionale tot cu unele led.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O altă hotărâre importantă astăzi este cea prin care modificăm bugetul Fondului pentru Mediu şi al Agenţiei Fondului pentru Mediu. Practic e acea hotărâre de Guvern prin care punem în aplicare decizia luată pentru a finanţa proiectele de eficienţă energetică de care vor beneficia cetăţenii şi comunităţile locale. Prin decizia de astăzi asigurăm un buget de 400 milioane lei pentru înlocuirea becurilor convenţionale din locuinţe cu becuri cu led, becuri noi, becuri mai performante şi mai economice. Practic îl putem numi programul Rabla pentru becuri”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de marţi a Executivului.

El a adăugat că şi comunităţile locale vor beneficia de un program pentru iluminatul public stradal, înlocuind vechile lămpi cu altele pe bază de led.

„Pentru acest program asigurăm o sumă de 500 milioane lei. Ambele programe vor fi susţinute prin bugetul Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu”, a mai spus premierul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.