Pe agenda Executivului de luni se află forma finală a Ordonanţei de Urgenţă privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezistenţa, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Redresare si Rezilienţa necesare României pentru accesarea fondurilor externe rambursabile si nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare si Rezistenţă. OUG-ul fusese anunţat, vineri, după şedinţa de Guvern, de către ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu. OUG-l trebuie pus în acord cu cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ, în privinţa unor norme de tehnică legislativă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a anunţat că în cadrul şedinţei se va supune aprobării forma finală a Ordonanţei de Urgenţă privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezistenţa, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Redresare si Rezilienţa necesare României pentru accesarea fondurilor externe rambursabile si  nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare si Rezistenţă.

Forma finală a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă este  pusă  în acord cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ, a mai precizat Executivul. 

Executivul a precizat că Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Redresare si Rezilienţă necesare României pentru accesarea fondurilor externe rambursabile si  nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare si Rezilienţă va fi revalidată de membrii Guvernului pentru a pune forma finală în acord cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ, în privinţa unor norme de tehnică legislativă.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu a prezentat, vineri, după şedinţa de Guvern, prevederile Ordonanţei de Urgenţă care a fost adoptat şi care cuprinde fluxurile financiare din cadrul PNRR, respectiv instituţiile statului implicate în PNRR şi modul în care circulă financiar banii.

Ministrul a precizat că o noutate din Ordonanţă este faptul că anumite investiţii vor fi efectuate prin Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR), care pot ajuta ministerele în proiecte sociale, precum educaţie sau sănătate. Vîlceanu a dat asigurări că banii nu vor merge la baronii locali ci la comunităţi.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.