Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost învestit de către Parlament, luni, cu 282 de voturi favorabile, 136 de voturi "împotrivă" şi o abţinere. Rezultatul votului a fost anunţat oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Votul a fost secret cu bile.

Numărul total al parlamentarilor prezenţi a fost 429, iar numărul total de voturi exprimate a fost 419.

Pentru învestirea Guvernului Dăncilă au fost 282 de voturi favorabile şi 136 voturi contra. De asemenea, s-a înregistrat o abţinere.

Anunţul a fost primit cu aplauze. 

Pentru a putea trece, Cabinetul Dăncilă avea nevoie de 233 de voturi.

După primirea votului de încredere din partea Parlamentului, membrii Guvernului Viorica Dăncilă trebuie să meargă la Palatul Cotroceni pentru ceremonia de depunere a jurământului în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Acesta este al treilea guvern PSD-ALDE de la câştigarea alegerilor, în 2016. Cabinetul Sorin Grindeanu a fost învestit cu 295 de voturi "pentru", în timp ce Cabinetul Mihai Tudose a primit în parlament 275 de voturi favorabile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.