Guvernul se reuneşte, luni, de la ora 11.30, într-o şedinţă în care pe ordinea de zi se află mai multe proiecte dar şi Ordonanţa privind majorărille salariale din educaţie, dar care se află doar în analiză. Executivul aşteaptă un răspuns din partea sindicatelor privind acceptarea sau nu a ultimei oferte, iar decizia acestora trebuia să vină la ora 10.00. Sindicatele nu au transmis până la această oră niciun răspuns. Premierul Nicolae Ciucă era aşteptat să îşi anunţe azi depunerea mandatului, pentru declanşarea rocadei premierilor şi preluarea şefiei Executivului de către liderul PSD Marcel Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul aştepta luni, până la ora 10.00, un răspuns din partea sindicatelor din învăţământ privind încetarea sau nu a conflictului de muncă, însă acesta nu a venit încă.

În acest context, pe agenda şedinţei de Guvern se află doar o analiză referitoare la PROIECTUL DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului din sistemul naţional de învăţământ de stat şi o analiză referitoare la PROIECTUL DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar precum şi primă de carieră profesională pentru personalul nedidactic din învăţământul de stat suportate din fonduri externe nerambursabile. 

Premierul Nicolae Ciucă este aşteptat să îşi depună luni mandatul, într-o şedinţă de Guvern, ceea ce echivalează cu demisia întregului Executiv. În urma anunţului, se declanşează procedura pentru rocada premierilor în cadrul coaliţiei de guvernare, o premieră în politica din România. Astfel, funcţia de premier ar urma să ajungă la preşedintele PSD Marcel Ciolacu, în urma nominalizării sale de către preşedintele Klaus Iohannis.

Partidele din coaliţie nu s-au înţeles deocamdată asupra formulei noului Executiv şi nu se ştie nici dacă UDMR va rămâne în actuala formulă guvernamentală, în condiţiile în care nu renunţă la portofoliului Dezvoltării.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.