Guvernul a aprobat joi o Ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea participării României la Acordul de Contribuţie privind asistenţa macrofinanciară excepţională din partea Uniunii Europene acordată Ucrainei, cu o valoare maximă de până la 18 miliarde de euro. Durata Acordului de Contribuţie intră în vigoare la data semnării de către România şi Comisia Europeană şi se încheie la 31 decembrie 2027.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă pentru aprobarea participării României la Acordul de Contribuţie privind asistenţa macrofinanciară excepţională din partea Uniunii Europene acordată Ucrainei, în temeiul art. 7 din Regulamentul (UE) nr. 2022/2463 al Parlamentului European şi al Consiliului în vederea autorizării efectuării plăţilor de către România.

”Prin Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern se instituie cadrul legal pentru participarea României la Acordul de Contribuţie pentru asistenţa macrofinanciară excepţională a Uniunii Europene acordată Ucrainei, sub formă de împrumuturi, cu o valoare maximă de până la 18 miliarde de euro”, arată Executivul.

Durata Acordului de Contribuţie intră în vigoare la data semnării de către România şi Comisia Europeană şi se încheie la 31 decembrie 2027.

”Prin acest act normativ se autorizează Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor, să încheie cu Uniunea Europeană Acordul de Contribuţie privind asistenţa macrofinanciară excepţională din partea Uniunii Europene acordată Ucrainei”, mai arată Guvernul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.