Executivul a adoptat, miercuri, hotărârea de Guvern pentru aprobarea plăţii contribuţiei voluntare a României către următoarele Fonduri Voluntare ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord: Fondul voluntar de consolidare a capacităţii de apărare a Republicii Moldova (Moldova DCB Trust Fund) şi Fondul voluntar privind Pachetul de Asistenţă Cuprinzătoare pentru Ucraina (NATO-Ukraine Comprehensive Assistance Package Trust Fund).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, a fost aprobată suma de aproximativ 1,6 milioane dolari, rămasă necheltuită din contribuţia României la Fondul voluntar al NATO pentru susţinerea forţelor armate din Afganistan (tranşa a II-a), ce va fi direcţionată către Fonduri Voluntare NATO destinate întăririi capacităţii de apărare a Republicii Moldova şi Ucrainei, arată comunicatul de presă al Executivului.

În urma deliberărilor de la nivelul Alianţei s-a decis ca sumele rămase necheltuite să fie returnate la bugetele naţionale ale statelor donatoare sau redirecţionate de către acestea către alte Fonduri Voluntare ale NATO.

Decizia alocării acestor fonduri, prin intermediul NATO, în beneficiul R. Moldova şi Ucraina, este în concordanţă cu obiectivele fixate prin Programul de guvernare 2021-2024 şi reflectă angajamentelor asumate de România la nivel înalt în cadrul forurilor internaţionale, mai arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.