Executivul a adoptat, miercuri, hotărârea de Guvern pentru aprobarea plăţii contribuţiei voluntare a României către următoarele Fonduri Voluntare ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord: Fondul voluntar de consolidare a capacităţii de apărare a Republicii Moldova (Moldova DCB Trust Fund) şi Fondul voluntar privind Pachetul de Asistenţă Cuprinzătoare pentru Ucraina (NATO-Ukraine Comprehensive Assistance Package Trust Fund).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, a fost aprobată suma de aproximativ 1,6 milioane dolari, rămasă necheltuită din contribuţia României la Fondul voluntar al NATO pentru susţinerea forţelor armate din Afganistan (tranşa a II-a), ce va fi direcţionată către Fonduri Voluntare NATO destinate întăririi capacităţii de apărare a Republicii Moldova şi Ucrainei, arată comunicatul de presă al Executivului.

În urma deliberărilor de la nivelul Alianţei s-a decis ca sumele rămase necheltuite să fie returnate la bugetele naţionale ale statelor donatoare sau redirecţionate de către acestea către alte Fonduri Voluntare ale NATO.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Decizia alocării acestor fonduri, prin intermediul NATO, în beneficiul R. Moldova şi Ucraina, este în concordanţă cu obiectivele fixate prin Programul de guvernare 2021-2024 şi reflectă angajamentelor asumate de România la nivel înalt în cadrul forurilor internaţionale, mai arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.