Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a anunţat că Executivul a aprobat, vineri, un proiect prin care se propune publicarea versiunii consolidate a unui act normativ modificat pe site-ul Consiliului Legislativ, după intrarea în vigoare actului de modificare. Astfel Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru completarea art. 2 alin. (1) din Legea nr. 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ, precum şi a Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astăzi Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru a realiza un angajament aferent componentei «bună guvernanţă» pentru a asigura o mai mare predictibilitate şi transparenţă la nivel legislativ. Astfel, se propune publicarea versiunii consolidate a unui act normativ modificat sau completat pe site-ul Consiliului Legislativ, după intrarea în vigoare actului de modificare sau respectiv de completare", a afirmat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de vineri a Guvernului.
 
Acesta a adăugat acest lucru va fi realizat prin extinderea atribuţiilor Consiliului Legislativ.
 
„Acest jalon din PNRR, practic, va contribui la o mai bună cunoaştere de către cetăţenii români a legislaţiei, acces transparent, în timp real pentru societatea civilă la efectele modificărilor legislative care au loc în ţara noastră”, a mai explicat el. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.