Executivul a adoptat, joi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului-cadru între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul militar, semnat la Ankara, la 6 octombrie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul-cadru între România şi Turcia stabileşte principii şi dispoziţii care să guverneze relaţia militară bilaterală şi care să constituie temeiul juridic pentru înţelegeri subsecvente, în funcţie de interesul părţilor, arată comunicatul de presă al Executivului. Acordul îmbracă forma unui tratat internaţional la nivel guvernamental şi conţine prevederi referitoare la scop, domenii de cooperare, modalităţi de punere în aplicare şi de cooperare, autorităţi competente, protecţia informaţiilor şi a materialelor clasificate şi alte prevederi specifice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.