Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la sediul PSD, că din punctul său de vedere propunerea de premier ar trebui să fie Marcel Ciolacu şi a arătat că miniştrii PSD trebuie să fie din prima linie a partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe noi ne interesează foarte mult să ştim în ce situaţie ne aflăm exact. Marcel Ciolacu a spus despre partea legată de energie, nu este o perspectivă îmbucurătoare peste ceea ce este deja un dezastru, preocuparea noastră este să găsim soluţii pentru oameni şi să scoatem din criză România”, a declarat Grindeanu.

Întrebat cine ar trebui să fie propunerea de premier, Grindeanu a răspuns: Marcel Ciolacu şi, tot la întrebările jurnaliştilor, a arătat că miniştrii care vor fi propuşi în Guvern ar trebui să facă parte din prima linie a formaţiunii.

Grindeanu a spus că există un moment în care trebuie să se ajungă la un compromis, referitor la o majoritate PSD-PNL. Vă spun că astăzi, românii aşteaptă de la noi soluţii”, a mai menţionat Grindeanu.

Liderii PSD au pus pe masă la discuţiile cu liberalii mai multe variante de împărţire a funcţiilor într-o guvernare cu PNL.

În cazul în care preşedintele Klaus Iohannis îl va desemna premier pe Nicolae Ciucă, PSD vrea vicepremierul şi Ministerul de Finanţe. Favorit pentru această funcţie ar fi Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD. De asemenea, Dîncu ar putea prelua şi Ministerul Culturii. La Ministerul de Finanţe, a fost discutat un singur nume în partid: viceguvernatorul BNR Leonard Badea. 

 
 
Dacă guvernul va fi condus de Nicolae Ciucă, preşedintele PSD Marcel Ciolacu va prelua şefia Camerei Deputaţilor, în timp ce Florin Cîţu va fi preşedintele Senatului, al doilea om în stat. Actualul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, Sorin Grindeanu, este favorit pentru Ministerul Transporturilor, susţin sursele citate. 
 
Pe lângă Finanţe, Transporturi şi Cultură, PSD îşi doreşte ministerul Muncii, pentru Gabriela Firea, ministerul Sănătăţii, pentru Alexandru Rafila, şi ministerul Agriculturii, pentru Paul Stănescu. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.