Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, vineri, la Tulcea, că s-au găsit ”cei doi elefanţi din punctul de vedere al administraţiei”, respectiv fondurile europene şi PNDL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum am spus-o şi la început, la întâlnirea cu toţi primarii din judeţul Tulcea, cred că e timpul să lăsăm deoparte lucrurile care ne despart din punct de vedere politic, să ne ocupăm de ceea ce înseamnă administraţie, fie că vorbim de administraţie locală, judeţeană sau naţională”, a afirmat premierul adăugând că sunt lucruri care trebuie făcute în perioada imediat următoare.

”O linie pe care o menţinem în discuţiile cu primarii, şi anume faptul că trebuie să se raporteze tot timpul la doi elefanţi, pe de o parte sunt fondurile europene, pe de o parte este PNDL, dar care nu trebuie să se ciocnească. Deci, s-au găsit aceşti doi elefanţi din punctul de vedere al administraţiei şi a ceea ce înseamnă guvernare şi de asta de fiecare dată doamna vicepremier şi echipa de la Ministerul Dezvoltării explică lucrurile”, a adăugat Grindeanu.

Premierul Grindeanu a precizat că, în ceea ce priveşte judeţul Tulcea, în scurt timp faleza şi portul vor fi transferate către autorităţile locale, în gestiunea Consiliului Judeţean Tulcea.

”Ne dorim ca acest tip de politică să poată fi făcut nu doar aici, ci peste tot în ţară, acolo unde cei care au responsabilităţi judeţene pot să gestioneze mai bine acest tip de administrare, decât poate o administrare centrală, care, de multe ori, prin birocraţia de care dă dovadă, care a fost în aceşti ani... aţi văzut-o cu toţii, blochează dezvoltarea. Şi atunci acest transfer către autorităţile locale, judeţene sunt binevenite. De prea multe ori mulţi justifică existenţa sau salariile şi există o teamă de a transfera aceste lucruri către autorităţile locale, această teamă provenind dintr-un anumit mod de a face administrare”, a mai afirmat şeful Guvernului.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.