Prim-vicepreşedintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, s-a referit duminică, la Prima TV, la OUG 13 pe care a emis-o când era premier, afirmând că dacă o lege ar fi cea mai bună din lume, ceea ce nu era cazul, când ai tensiuni sociale, e clar că nu e bine, e clar că nu s-a discutat destul, e clar că nu s-a explicat destul, e clar că abordarea e greşită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Grindeanu a fost întrebat în cadrul emisiunii Insider Politic ce ar spune unui tânâr care în 2024 va avea pentru prima dată drept de vot şi aude despre OUG13. OUG modifica.Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, dezincriminând şi abuzul în serviciu, atunci când prejudiciul produs e mai mic de 200.000 de lei, iar adoptarea actului normativ a determinat proteste ample.

“Primul lucru, l-aş îndemna să vadă că a existat şi OUG14. I-aş da un sfat dacă ar fi într-o situaţie de decizie politică, nu neapărat de vot, şi asta e valabil pentru toţi.  În momentul când iei decizii politice, dincolo de conţinutul lor şi care provoacă tensiuni sociale - că asta s-a întâmplat, erau şi cei care erau pro, erau şi cei anti şi care erau în stradă, era şi partea de pro - indiferent de cât de bună ar fi acea decizie, în momentul când ai tensiuni  sociale, e clar că nu e bine. E clar că nu s-a discutat destul, e clar că nu s-a explicat destul, e clar că abordarea e greşită şi atunci trebuie să începi altcumva. Chiar dacă ar fi cea mai bună lege din lume, nu spun că e cazul la ceea ce s-a întâmplat, dar dacă provoacă tensiuni de acest tip trebuie să ai cu totul o altă abordare. E un sfat dintr-o experienţă personală”, a declarat Sorin Grindeanu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.