Premierul Sorin Grindeanu a afirmat joi, la Parlament, că prin ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale nu se dezincriminează abuzul în serviciu, liderul PSD, Liviu Dragnea, afirmând, la rândul lui, că dacă un articol dintr-o lege penală rămâne la interpretarea instanţelor este „extrem de periculos”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu se dezincriminează în această ordonanţă abuzul în serviciu, o temă pe care am văzut-o în ultima vreme adusă în discuţii. Nu am  niciun fel de probleme de acest tip, mi se pare că sunt foarte multe lucruri spuse şi susţinute care nu au suport în realitate în acest moment. Urgenţa stă în ceea ce s-a spus şi  mai devreme: dacă cineva este condamnat în acest moment pe un articol, unul care este declarat de Curtea Constituţională neconstituţional ce se întâmplă? Cine are dreptate? Nu e posibil să se stea atâţia ani în Parlament fără a se adopta modificările la Codul penal. Oamenii care mor cu dreptatea în braţe atât timp cât o decizie a Curţii Constituţionale spune despre anumite articole că nu sunt în regulă. Deciziile CCR sunt obligatorii pentru toată lumea”, a precizat premierul.

La remarca presei, care a afirmat că în motivarea CCR pe abuzul în serviciu este o decizie de interpretare de care trebuie să ţină cont instanţele, Liviu Dragnea a spus că acest fapt este „extrem de periculos”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Chiar aţi pus punctul de”I”. Dacă un articol dintr-o lege penală rămâne la interpretarea instanţelor, mie mi se pare extrem de periculos. Şi de aici se naşte practica unitară, vorbim totuşi de nişte drepturi şi libertăţi ale oamenilor. Legislaţia trebuie să fie foarte clară, foarte, foarte clară”, a subliniat preşedintele PSD.

Dragnea a susţinut că aceste modificări nu s-au făcut de parlamentarii din mandatul trecut „de frică”.

„În ceea ce priveşte faptul că funcţiona Parlamentul, sau a mai fost Parlamentul în funcţiune, eu vă spun foarte sincer, în mandatul trecut aceste modificări nu s-au făcut de frică, nu se putea întruni majoritate pentru a se face astfel de modificări”, a precizat liderul PSD. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.