Premierul Sorin Grindeanu a scris joi, pe Facebook, că un pact de coabitare este „doar o hârtie”, motiv pentru care nu există şi nu va exista un astfel de pact între el şi preşedintele Klaus Iohannis, ceea ce nu înseamnă că nu va avea o colaborare corectă cu Administraţia Prezidenţială pe temele de interes major pentru România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Un «pact de coabitare» e doar o hârtie. Dacă mai era nevoie, ne-a demonstrat-o, cu vârf şi îndesat, experienţa unor perioade în care chiar a existat un astfel de pact, între Guvern şi Preşedinţie. Existenţa lui nu a ferit România de scandaluri permanente, primul de care-mi amintesc e cel referitor la persoana care ar trebui să ne reprezinte la Consiliul European”, a precizat prim-ministrul.

Sorin Grindeanu a ţinut să sublinieze faptul că nu va exista niciun pact de coabitare între el şi preşedinele Klaus Iohannis.

„De aceea, nu există şi nu va exista niciun pact de coabitare între mine şi preşedintele Iohannis. Nu avem nevoie de hârtii ca să ştim ce atribuţii constituţionale avem şi ce trebuie să facă instituţiile pe care le reprezentăm”, a afirmat premierul.

El a mai spus că va avea în continuare o colaborare corectă cu Administraţia Prezidenţială pe temele de interes major pentru România.

„Asta nu înseamnă că nu voi avea o colaborare corectă cu Administraţia Prezidenţială pe temele de interes major pentru România, aşa cum este acum subiectul Europei cu două viteze. Şi este normal să fie aşa. Pentru că dacă noi, aici, acasă, nu avem un punct de vedere comun, ce pretenţii să avem să fim ascultaţi la Bruxelles?!”, a conchis Sorin Grindeanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.