Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, la bilanţul MAI, că Guvernul caută soluţii cu privire la drepturile salariale ale personalului Ministerului de Interne, în condiţiile în care nivelul de salarizare trebuie să reflecte tipul de activitate pe care aceştia o desfăşoară, iar discriminările între categoriile profesionale trebuie eliminate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca şef al Guvernului, am obligaţia să mă asigur că angajaţii din structurile statului se bucură de toate drepturile salariale pe care le merită prin prisma activităţii lor şi au dotarea logistică necesară. Ştiu că în MAI dotările nu sunt chiar la nivelul la care ar trebui, dar se fac eforturi pentru îmbunătăţirea situaţiei, inclusiv prin atragerea de fonduri europene”, a afirmat premierul.

Sorin Grindeanu a mai spus că Guvernul caută soluţii cu privire la drepturile salariale ale angajaţilor din MAI.

„În aceste zile căutăm soluţii cu privire la drepturile salariale ale personalului din MAI. Am convingerea că nivelul de salarizare al oamenilor din acest minister trebuie să reflecte tipul de activitate pe care o desfăşoară şi riscurile pe care şi le asumă. Trebuie să eliminăm discriminările între categoriile profesionale şi să găsim soluţii echitabile în conformitate cu fondurile disponibile”, a subliniat prim-ministrul.

El i-a asigurat pe funcţionarii MAI că beneficiază de toată susţinerea Guvernului, atât timp cât vor rămâne „oneşti” în acţiune şi neimplicaţi politic.

„Aştept de la dumneavoastră să rămâneţi în continuare imparţiali, echidistanţi şi, mai ales, neimplicaţi politic. Aveţi toată susţinerea mea şi a Guvernului României atât timp cât rămâneţi oneşti în acţiune. Orice faceţi, să faceţi cu conştiinţa rolului şi responsabilităţilor pe care le aveţi”, a conchis Sorin Grindeanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.