Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri seară, la Palatul Victoria, că a încercat să înţeleagă raţionamentul liderului PSD de a schimba propriul Guvern, după doar şase luni de guvernare şi în condiţiile în care ”are rezultate şi a performat” şi singurul răspuns pe care l-a găsit este că Liviu Dragnea ”îşi doreşte puterea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Înainte de acestă şedinţă am încercat să înţeleg de ce există această furie de a schimba propriul Guvern după numai şase luni de la guvernare, un Guvern care, de bine, de rău, a performat şi are rezultate. Am vrut să înţeleg de ce timp de mai bine de o lună de zile domnul Dragnea şi alţii au vorbit despre remanieri, analize, demisii şi aşa mai departe. Mi-a fost şi îmi este foarte greu să înţeleg de unde aceste lucruri, de ce trebuie să pui presiune pe proprii tăi miniştri, pe care tu i-ai pus acolo. Nu am găsit un răspuns, decât unul singur, poate, anume dorinţa unui singur om de a avea toată puterea. Nu văd alt răspuns”, a afirmat premierul.

În acest context, Grindeanu a reamintit o declaraţie a preşedintelui PSD din urmă cu o lună în care se declara mulţumit de activitatea tuturor ministerelor, afirmând că nu înţelege ce s-a schimbat în doar 30 de zile şi că nu a reuşit să afle răspunsul la această întrebare nici măcar în şedinţa CEx.

”I-am propus domnului Liviu Dragnea să ne asumăm împreună acest presupus eşec, anume să ne dăm amândoi demisia. Nu am văzut că s-a întâmplat. Acum o lună, pe 19 mai, domnul preşedinte Dragnea spunea aşa: mă mulţumesc toate ministerele, ca cetăţean, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi ca preşedinte de partid. Ce s-a schimbat între timp, ce s-a întâmplat chiar nu am reuşit să aflu nici măcar în şedinţa CEx. Să ştiţi că nu mi-am dorit deloc, chiar deloc, să ajungem la acest moment foarte greu pentru PSD şi pentru România”, a spus Gindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.