Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi, la Parlament, că şedinţa de Guvern de marţi nu a avut loc „în miez de noapte”, el solicitându-i ministrului Justiţiei să vină cu o poziţie „rapidă” în privinţa OUG privind modificarea Codurilor penale, deoarece lumea ieşea în stradă pentru ceva ce miniştrii „nu au făcut”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu cu colegii mei din Guvern am avut un program extrem de încărcat. În momentul în care am început să lucrăm la buget, unele din şedinţele pe care le-am se terminau la ore târzii, în noapte. În jurul orei opt seara am primit avizul de la CSAT la Guvern. CSAT a avut loc la 12.30, pe la opt fără cinci, fără zece am primit acest aviz. Sunt lucruri care se pot dovedi prin intrările respective care au avut loc la Guvern. Nu în miez de noapte. Şedinţa s-a terminat în jur de nouă şi ceva când au coborât la conferinţa de presă cei doi colegi ai mei, domnul Viorel Ştefan şi domnul Florin Iordache”, a precizat Sorin Grindeanu.

În ceea ce priveşte „caracterul de urgenţă” al modificărilor aduse Justiţiei, premierul a susţinut că i-a cerut ministrului Justiţiei să vină în Guvern cu o „poziţie rapidă”, deoarece oamenii ieşeau în stradă pentru ceva ce ei „nu au făcut”.

„Eu i-am cerut ministrului Justiţiei, aducându-se în discuţie toate aceste ordonanţe, să vină cu o poziţie clară în faţa Guvernului, rapidă pentru că lumea ieşea în stradă pentru ceva ce noi nu am făcut. Nu s-a discutat niciodată despre amnistie. Eu, juridic, nu am auzit de termenul ăsta inventat amnistie mascată”, a susţinut prim-ministrul.

Referitor la graţiere, Sorin Grindeanu a spus că sunt excluse faptele de corupţie, iar proiectul legii este mai restrictiv decât prima formă. 

El a ţinut să precizeze că toate prejudiciile vor fi recuperate. „Cine a spus că nu se recuperează prejudiciile? Era trecut clar în acel proiect recuperea prejudiciilor. A venit ministrul Justiţie tocmai pentru a detensiona această situaţie cu această propunere care a îndelinit toate procedurile, a fost şi dezbatere publică. Văd tot felul de chestiuni în ultimele zile, eu nu am imunitate. Şi dacă aş avea, v-aş spune acelaşi lucru. Nu am încălcat legea cu nimic, nici eu, nici domnul ministru al Justiţiei. Am cerut să se respecte toate procedurile, am cerut în şedinţa de Guvern şi am întrebat: s-au respectat toate procedurile şi tehnice şi ceea ce ţine de MJ? Da”, a conchis Sorin Grindeanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.