Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, întrebat despre decizia BEC de a anula alegerile în Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, unde a câştigat primăria candidatul PSD, că este o dublă măsură a Biroului Electoral Central, având în vedere că a respins mai multe cereri ale PNL cu acelaşi obiect şi pe ultima a acceptat-o.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A şi ieşit primar (Constantin Torma - n.r.). Acolo a fost un întreg proces. S-a contestat iniţial din perioada dinaintea campaniei electorale, s-a ajuns la decizii ale instanţelor care au spus că domnul Torma poate să candideze. S-au făcut contestaţii inclusiv după decizia instanţei că la biroul electoral central de către PNL, toate sunt respinse, iar acum a apărut încă o contestaţie după care a fost soluţionată în mod pozitiv pentru PNL, deşi alte 3-4 pe aceeşi fundamentare, în urmă cu vreo 4 săptămâni au fost respinse. O să analizăm situaţia. În mod clar nu vom sta cu mâinile în sân pentru că este o judecată cu dublă măsură având în vedere că au mai fost pe ordinea de zi altfel de decizii ale BEC”, a afirmat Sorin Grindeanu, întrebat joi la finalul întrunirii conducerii PSD despre situaţia din oraşul Moldova Nouă şi decizia BEC de anulare a alegerilor.

Biroul Electoral Central (BEC) a dispus anularea alegerilor pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă din judeţul Caraş Severin şi reluarea scrutinului, după ce a constatat nulitatea candidaturii social-democratului Adrian Constantin Torma, votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne.

BEC a constatat că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă a admis candidatura lui Adrian Torma din partea PSD - Pro România, deşi anterior Tribunalul Caraş Severin respinsese candidatura social-democratului, întrucât documentul nu era semnat de liderii locali ai PSD şi Pro România, conform legii.

Alegerile pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă vor fi reluate la 11 octombrie, în urma unei decizii adoptate de Biroul Electoral Central la sesizarea PNL Caraş Severin şi PNL Moldova Nouă care au reclamat fraudarea procesului electoral în 11 secţii de votare din localitate, dar şi faptul că social-democratul Adrian Constantin Torma, candidat pentru funcţia de primar, a intrat ilegal în cursa electorală, întrucât candidatura sa fusese respinsă prin decizie judecătorească.
 
Potrivit datelor postate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, Adrian Constantin Torma, susţinut de PSD şi Pro România, a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne, în timp ce candidatul liberal Ion Chisăliţă a fost votat de 46,23% dintre alegători.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.