Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi că e o zi tristă pentru el, pentru că a fost exclus din partid, dar că este şi ca rămâne PSD-ist .El i-a cerut liderului PSD să se gândească până luni, avertizând că va demisiona de la Guvern după ce şi acesta va demisiona. Grindeanu a spus că se va întâlni cu parlamentarii PSD supuşi la presiuni pentru a vota împotriva propriului Guvern. Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis, fără a da alte detalii. Referitor la aluzia liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia ar avea o legătură cu serviciile, Grindeanu a precizat că nu el este cel care a fost la „şpriţuri” şi partide de tenis cu reprezentanţi ai serviciilor. Prim-ministrul a respins criticile pe care liderul PSD, Liviu Dragnea, i le-a adresat legate de lipsa de comunicare cu miniştrii, afirmând că membrii Executivului primeau ”alte directive şi altă comunicare de la partid”. El a afirmat că social-democraţii ar trebui să convoace Congresul pentru a stabili noua strategie de conducere a partidului, în condiţiile în care nu trebuie să mai fie închis într-un cerc restrâns de decidenţi şi a ţinut să precizeze că nu vrea să candideze la şefia formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grindeanu: Să ştiţi ceva, cel de ieri şi de astăzi, ăsta este adevăratul Sorin Grindeanu!

„Să şitiţi ceva, cel de ieri şi de astăzi, ăsta este adevăratul Sorin Grindeanu”, a mărturisit prim-ministrul, la remarca presei care i-a spus că Liviu Dragnea a afirmat că de la o vreme s-a schimbat şi nu îl mai recunoaşte.

Întrebat în continuare de când s-a rupt comunicarea dintre el şi preşedintele PSD, Sorin Grindeanu a precizat că „lucrurile au venit invers, dinspre Liviu Dragnea”.

„Sigur că îl respect ca preşedinte încă al PSD datorită funcţiei pe care o ocupă şi ceea ce a decurs din această funcţie în relaţionarea dintre mine şi domnul Liviu Dragnea în această perioadă datorită funcţiei. Nu aş vrea să intru în detalii, sunt lucruri care ţin de un comportament care nu are legătură cu actul de guvernare sau nici măcar cu viaţa internă din PSD”, a completat premierul.

Grindeanu: Ar trebui să convocăm Congres pentru a stabili noua strategie; nu mă interesează să candidez la şefia PSD

„Pe mine mă interesează să convocăm acest congres pentru a dezbate problemele de fond ale PSD, eu nu vreau să candidez la şefia PSD, să fim bine înţeleşi. Eu vreau să rezolvăm problemele partidului apărute, din păcate, în ultimii doi ani, trei şi care ne-au adus în situaţia de astăzi. În mod sigur se vor degaja în Congres, forumul suprem de conducere în PSD, se vor degaja soluţii foarte, foarte bune, iar votul va fi cel care va decide”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Prim-ministrul a mai spus că trebuie stabilit un nou mecanism de funcţionare a PSD, fiind foarte important ca partidul să nu mai fie închis într-un cerc restrâns de decidenţi.

„Dincolo de cine e preşedinte, important este mecanismul prin care funcţionează acest partid, important este să nu-l închidem într-un cerc restrâns de decidenţi, important este să deschidem acest partid, importantă e strategia pe care o vom adopta pentru viitor. Eu cred că acestea sunt lucrurile importante, dincolo de cine conduce vremelnic”, a spus prim-ministrul.

Grindeanu:  Eu le spuneam miniştrilor un lucru, iar de la partid le veneau alte directive şi altă comunicare

”O minciună la care vreau să răspund este cea în care (Liviu Dragnea - n.r.) spunea că toţi miniştrii au avut o problemă, nu puteau să comunice cu mine, de aici marea problemă a acestui guvern. (...) V-aş ruga să vă puneţi în postura acestor miniştri care, sigur, au fost aleşi şi numiţi de domnul Liviu Dragnea  - de aceea e responsabil domnul Dragnea şi de aceea trebuie să-şi dea demisia dacă lucrurile nu au funcţionat aşa cum trebuie. Cum să lucreze aceşti miniştri dacă eu le spuneam un lucru, iar de la partid le veneau alte directive şi altă comunicare”, a declarat premierul, la Palatul Victoria.

Sorin Grindeanu a ţinut să dea un exemplu în acest sens şi a amintit de şedinţa de guvern în care le-a cerut miniştrilor să nu mai iasă public şi să comunice pe subiecte care nu sunt de domeniul lor, în acea perioada dezbătându-se intens tema impozitului pe gospodărie. După ce le-a solicitat public acest lucru, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, susţinător al liderului PSD, Liviu Dragnea, a participat la o emisiune în care a vorbit despre respectivul impozit.

”Atunci când se apucaseră unii să comunice despre impozitul pe gospodărie, le-am spus în şedinţa de guvern să înceteze această comunicare şi că singurul care poate să comunice este ministrul Finanţelor în momentul în care se finalizează acea analiză şi în care vom lua hotărârea de a aplica această măsură. Ce s-a întâmplat? Seara, la televizor la planşă cine era... cu desene, cu tot. Ce să creadă ceilalţi miniştri? În aceeaşi seară...”, a spus Grindeanu.

Grindeanu: Văd că Dragnea încearcă să mă asocieze cu serviciile; nu eu am fost la şpriţuri cu oameni ai serviciilor

„Voi răspunde la două dezinformări pe care le-am văzut azi spuse de Liviu Dragnea. Văd că încearcă cu disperare să mă asocieze cu servicii secrete, cu preşedintele României, că e cineva în spate care dirijează, suntem într-o conspiraţie probabil existentă doar în mintea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la spriţuri cu reprezentanţi ai serviciilor secrete”, a afirmat premierul.

Sorin Grindeanu l-a avertizat pe Liviu Dragnea „să se gândească mai bine” când lansează astfel de afirmaţiii, deoarece, pe viitor, va avea reacţii „mai puternice pe acest subiect”.

„Aşa că să se gândească domnul Liviu Dragnea mai bine când spune aceste lucruri, pentru că voi avea, dacă va continua, voi avea reacţii şi mai puternice pe acest subiect. Dincolo de faptul că toată această idee este, în mod evident, o minciună”, a conchis prim-ministrul. 

Grindeanu: Am vorbit cu Klaus Iohannis

Întrebat dacă în ultimele două zile a vorbit în vreun fel cu preşedintele Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu a răspuns: ”Am vorbit”.

Chestionat când a avut loc această discuţie, premierul s-a limitat să dea acelaşi răspuns, fără alte detalii.

Grindeanu a precizat că oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de el pentru că este incomod, el fost, este şi rămâne ”pesedist”.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi seara, că, oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de el pentru că este incomod, el fost, este şi rămâne ”pesedist”. 

”E o zi tristă pentru mine. Azi, la presiunile lui Liviu Dragnea, am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dumneavoastră şi spun aşa: oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt şi voi fi pesedist”, şi-a început Grindeanu conferinţa de presă.

Grindeanu a adăugat că, în acest moment, Liviu Dragnea încearcă să confişte un întreg partid, pentru că ”îi este frică” de contactul cu marea masă a membrilor de partid.

”Voi române membru PSD indiferent ce spune Liviu Dragnea, voi rămane pesedist oricâte CEx-uri de excludere a mea va organiza domnul fost pedelist Liviu Dragnea”, a mai declarat Grindeanu.

El a mai susţinut că nu se agaţă de scaun, are unde să se întoarcă, pentru că a făcut şcoala ”la timp, fără să repete”.

Întrebat cum va rămâne membru PSD, Sorin Grindeanu a răspuns: ”Veţi vedea. Conform Statutului pe care domnul Liviu Dragnea îl încalcă”.

Grindeanu:  După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez şi eu

Grindeanu a declarat că Dragnea ”se agaţă disperat de funcţii în speranţa că asta îl va salva de trecut” şi că liderul PSD este ”singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic”.

”În acest moment, suntem într-un blocaj. În consecinţă, până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine şi să-şi asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez şi eu”, a spus premierul.

Grindeanu a spus că a vorbit cu foarte mulţi dintre miniştri, că toţi au fost la serviciu astăzi şi-au făcut datoria

Premierul a precizat, de altfel, că a primit foarte multe demisii, dar câteva ”lipsesc”.

Întrebat câţi dintre miniştri nu şi-au depus demisiile, Grindeanu a răspuns: ”Eu nu vreau în această seară să vulnerabilizez pe vreunul dintre ei, vulnerabilitate este cuvântul, pentru că există această teamă, nu au reuşit majoritatea dintre ei să treacă de teama de conducătorul iubit”.

În privinţa demiterii secretarului general al Guvernului şi eventuala numire a lui Victor Ponta, Sorin Grindeanu a răspuns: ”Urmăriţi Monitorul Oficial din seara asta”.

Grindeanu: În situaţia în care voi constata că nu pot asigura un guvern funcţional,  atunci îmi voi da demisia

”În situaţia în care voi constata că nu pot asigura un guvern funcţional (...) atunci îmi voi da demisia şi sper din tot sufletul ca PSD să nu piardă guvernarea. Anunţ public că în perioada următoare voi avea întâlniri cu parlamentari PSD, începând din această seară, care m-au rugat să mă vad cu ei.  Există în interiorul partidului, dincolo de masa decidentă, o mare îngrijorare, pentru că se fac presiuni enorm de mari asupra lor să voteze căderea propriului Guvern”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a avut şi un mesaj pentru colegii din CEx: "Părerea mea despre majoritatea dintre ei nu s-a schimbat. Sunt alături de ei, pentru că ştiu prin ce trec".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.