Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, la Parlament, că nu pune pe picior de egalitate cele două proteste care au avut loc duminică în ţară, unul împotriva Guvernului la care peste 500.000 de oameni au luat parte şi cel de la Palatul Cotroceni, cu peste 2.000 de cetăţeni, unde s-a cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis, dar a subliniat că în urmă cu câteva săptămâni au fost alegeri în care milioane de oameni au votat actuala majoritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nici nu am pus (pe picior de egalitate cele două tabere – n.r.), dacă am fost înţeles în forma asta... Numai că noi am avut în urmă cu câteva săptămâni, şapte dacă nu mă înşel, alegeri, în care vorbim de milioane de voturi. De asemenea, acele milioane de voturi înseamnă susţinere pentru ceea ce înseamnă acum coaliţia PSD-ALDE. Nu, nu înseamnă un cec în alb, dar s-a creat o majoritate în Parlament, iar acea majoritate susţine Guvernul”, a declarat Sorin Grindeanu,  referitor la cele două două proteste.

”Eu am văzut că există începând de ieri, parcă încep să devină vizibile două tabere. Eu i-aş îndemna şi pe unii şi pe ceilalţi la calm. Repet, noi avem nevoie de stabilitate, de lucruri care să ne unească. Am înţeles mesajul. Am înţeles mesajul dat de stradă, tocmai de aceea am luat decizia de a abroga ordonanţa (13 - n.r.). Pe de altă parte, susţinătorii noştri şi cei care vor să mergem mai departe simt nevoia să-şi manifeste această susţinere. Eu i-aş îndemna la calm pe toţi”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, întrebat ce mesaj le transmite protestatarilor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Totodată premierul a fost întrebat despre informaţiile care se vehiculează în spaţiul public referitoare la un conflict între el şi liderul PSD Liviu Dragnea, Grindeanu afirmând că sunt speculaţii.

”Nu vreau să răspund la asemenea speculaţii. Am fost azi la şedinţa de grup împreună, au fost în Parlament, aţi văzut susţinerea pe care coaliţia o dă în continuare Guvernului. Eu cred că lucrurile sunt cât se poate de clare”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, întrebat fiind dacă există un conflict între el şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.