Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că a discutat cu ministrul propus la Justiţie, Tudorel Toader, despre ceea ce trebuie să facă pentru înlăturarea MCV şi pentru a transpune deciziile Curţii Constituţionale în Codul penal şi Codul de procedură penală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Lucrurile sunt clare. În primul rând, am discutat despre ceea ce trebuie să facă pentru înlăturarea MCV. De asemenea, pe ceea ce înseamnă transpunerea deciziilor Curţii Constituţionale în Codul penal şi Codul de procedură penală, este un domeniu la fel de important şi modalitatea în care se va întâmpla acest lucru. Am mai discutat despre posibilitatea existenţei acelei decizii pilot a CEDO şi pachetul de măsuri pe care trebuie să îl adoptăm astfel încât să evităm această decizie pilot”, a afirmat Sorin Grindeanu, întrebat care este mandatul lui Tudorel Toader la Ministerul Justiţiei. 

Tudorel Toader, propus miercuri de conducerea coaliţiei de guvernământ pentru postul de ministru al Justiţiei rămas vacant după demisia lui Florin Iordache, este, din 2016, rector al Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde, timp de 11 ani, a fost şi director al Şcolii doctorale. El a fost, zece ani, judecător al Curţii Constituţionale şi s-a numărat printre cei trei judecători ai CCR care au făcut opinie separată la decizia Curţii de invalidare a referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. În scandalul OUG 13, Toader s-a pronunţat în favoarea abrogării Ordonanţei de modificare a codurilor penale, dar împotriva dreptului preşedintelui Iohannis de a convoca un referendum pe tema justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.