Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre declaraţia comună a coaliţiei, privind situaţia din Ucraina, că ”este un semnal important că, dincolo de bătăliile politice, care ţin de doctrivă, de viziune, pe problemele majore nu există divergenţe şi aceasta este o problemă majoră. Despre declaraţiile liderilor coaliţiei, în contradictoriu, el a spus că este normal să existe divergenţe între două viziuni doctrinare, dar trebuie să ne oprim la ideologie şi a mai menţionat că ”alţii probabil nu sunt mulţumiţi de poziţiile pe care le au acum”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un semnal important că, dincolo de bătăliile politice, care ţin de doctrină, de viziune, pe problemele majore nu există divergenţe şi aceasta este o problemă majoră, cum a existat consens şi atunci când încercam să intrăm şi în NATO şi în UE. E foarte importantă această declaraţie, pentru că arată o unitate şi un punct de vedere comun”, a spus Sorin Grindeanu.  

 Vicepremierul a precizat că el nu priveşte alarmist declaraţiile liderilor coaliţiei şi le-a pus pe seama diferenţelor doctrinare dintre cele două formaţiuni. 

”E normal să existe divergenţe între două viziuni, social-democrată şi liberală, dar aici trebuie să ne oprim la ideologie, sunt şi alţii care probabil nu sunt mulţumiţi de poziţiile pe care le au acum”, a mai spus Grindeanu, adăugând că se ajunge la frustrări.

MInistrul Transporturilor a făcut referire şi la episodul reproşului făcut de premier lui Dan Vîlceanu, în şedinţa de Guvern, după ce liberalul i-a atacat pe doi miniştri PSD, în briefingul de la Palatul Victoria. 

”Mie mi s-a părut în primul rând corect ce a făcut prim-ministrul, am ţinut să subliniez că a fost o premieră ca de la tribuna Guvernului, de la conferinţa de presă (..) să îţi critici colegii de guvern. Eu nu am mai văzut acţiuni de tipul ăsta şi am ţinut să subliniez”, a spus Grindeanu, precizând că lucrurile s-au liniştit. 

Liderii coaliţiei de guvernare Marcel Ciolacu, Florin Cîţu, Kelemen Hunor şi Varujan Pambuccian au semnat o declaraţie comunică prin care PSD, PNL, UDMR şi grupul parlamentar al Minorităţilor Naţionale condamnă ferm invadarea şi agresiunea armată de către Federaţia Rusă a teritoriului Ucrainei.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.