Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, marţi, după votul Parlamentului prin care a fost numit preşedinte al ANCOM, că, în această calitate, nu mai este membru al PSD. El a spus că are dialog cu Liviu Dragnea, iar pe premierul Mihai Tudose îl sfătuieşte să comunice mai bine în privinţa măsurilor fiscale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În primul rând, daţi-mi voie să le mulţumesc colegilor parlamentari pentru încredere. E un domeniu în care am activat, este domeniul unde am terminat şi facultatea şi masteratul”, le-a spus Grindeanu jurnaliştilor.
 
Întrebat ce părere are despre OUG privind măsurile fiscale pe care urmează să o adopte Guvernul, fostul premier a declarat: ”Nu pot fără a avea simulări să spun exact dacă da sau nu, dar sunt convins că atât timp cât Tudose a luat această hotărâre, este o hotărâre bună, care vine în folosul oamenior”.
 
”Poate ca şi sfat din partea mea, pe care de fapt i l-am şi spus, să se comunice mai mult pe acest subiect, pentru că e o etapă importantă în a explica de ce sunt bune aceste măsuri. Deocamdată, auzim în spaţiul public doar explicaţiile celor care critică, ceea ce nu e în regulă. Este treaba Guvernului în a explica aceste lucruri”, a adăugat Grindeanu.
 
În privinţa legilor justiţiei, el a spus că ”nu există altă instituţie care să fie mai îndreptăţită decât Parlamentul României, unde va exista o dezbatere”, ceea ce se va întâmpla în săptămânile următoare.
 
Referindu-se la relaţia cu Liviu Dragnea, Grindeanu a precizat că au avut o discuţie în urmă cu două săptămâni.
 
Întrebat dacă s-a împăcat cu Dragnea, el a răspuns: ”Am dialog, un dialog din punctul de vedere al Parlamentului şi sper eu ca preşedinte ANCOM. Nu e vorba de iertat Liviu Dragnea pe Sorin Grindeanu sau Sorin Grindeanu pe Liviu Dragnea, cred că nici nu interesează pe foarte multă lume, important e să funcţioneze instituţiile”.
 
În privinţa contestaţiei la decizia CEx al PSD de a-l exclude din partid, Grindeanu a spus: ”Nu mai sunt, având în vedere că unul din criterii pe care le ai dacă vrei să devii preşedinte ANCOM e să nu faci parte dintr-un partid politic. În acest moment nu fac parte, fiind, aşa cum ştiţi, exclus. Sigur că am făcut acea contestaţie în vară, care nu-şi mai are rostul”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.