Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, vineri, că a reuşit să deblocheze Memorandumul bilateral cu Bulgaria semnat în martie 2019, în urma discuţiilor pe care le-a avut, la Ruse, cu vicepremierul şi ministrul bulgar pentru Dezvoltare Regională, Grozdan Karadjov şi ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor, Nikolay Sabev. Grindeanu a precizat că autorităţile bulgare au reafirmat că doresc construirea unor poduri noi peste Dunăre, motiv pentru care a propus ca proiectul unui nou pod la Giurgiu-Ruse să fie cel asupra căruia să se concentreze într-o prima fază.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Discuţii constructive astăzi la Ruse prin care am deblocat Memorandumul bilateral cu Bulgaria semnat în martie 2019. Am transmis clar intenţiile şi obiectivele României atât vicepremierului şi ministrului bulgar pentru Dezvoltare Regională, Grozdan Karadjov, cât şi ministrului Transporturilor şi Comunicaţiilor, Nikolay Sabev: este important ca partea românească a Dunării să fie navigabilă, aşa cum prevede proiectul FastDanube”, a tranmsis ministrul Transporturilor. 
 
Potrivit lui Grindeanu, autorităţile bulgare au reafirmat că doresc construirea unor poduri noi peste Dunăre, motiv pentru care a propus ca proiectul unui nou pod la Giurgiu-Ruse să fie cel asupra căruia să se oncentreze, într-o prima fază.
 
 
”Mai mult, am oferit sprijinul experţilor români pentru a ajuta partea bulgară să finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii în practică a proiectului Fast Danube”, a arătat vicepremierul. 
 
Sorin Grindeanu a mai afirmat că, pentru a accelera implementarea proiectelor, a convenit reluarea întâlnirilor, la nivel tehnic, a grupurilor de lucru, care vor fi coroborate cu întrevederi trimestriale la nivelul miniştrilor, iar următoarea întâlnire ar urma să aibă loc la Giurgiu.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.