Graţiela Gavrilescu, propusă de Viorica Dăncilă pentru un portofoliu de ministru, la două săptămâni după ce a demisionat din Guvern, a vorbit la Digi24 despre motivele pentru care a luat această decizie. Ea spune că este încă membru ALDE, chiar dacă preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că cei care au acceptat funcţii publice din partea PSD au fost excluşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acceptul nu a fost pentru ca eu să obţin postul acesta. Mi-am dat demisia şi am plecat de la guvernare pentru un ţel, ca ALDE să aibă un candidat. Acest lucru nu s-a întâmplat. De aceea am luat hotărârea să accept. Fac parte dintr-o echipă, am creat un partid care a ajuns în Parlament, a avut rezultate, alegătorii nu pot fi purtaţi pe drumuri. Am considerat că e bine pentru ALDE ca proiectul început în 2016 să se încheie la finalul mandatului guvernului”, a spus Graţiela Gavrilescu.

Ea a spus că este în continuare membru ALDE şi că, potrivit statutului, un membru al acestei formaţiuni poate fi exclus doar prin votul majorităţii Delegaţiei Permanente Naţionale.

„Consider că atitudinea mea nu poate fi arătată cu degetul. Nu pot să-i înşel pe alegătorii mei”, a mai spus ea.

Gavrilescu spune că îl recunoaşte în continuare pe Călin Popescu Tăriceanu ca preşedinte al ALDE, dar că e nevoie de o „reformare a partidului”.

„Tăriceanu, ca membru fondator, trebuie să poate un dialog cu cei care au pus umărul la formarea acestui partid”, a mai spus Gavrilescu.

Membrii Biroului Politic Teritorial ALDE Prahova au votat, miercuri, să susţină obţinerea unui nou mandat de ministru de către Graţiela Gavrilescu, preşedinte al organizaţiei judeţene, şi cer organizarea unui congres.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.