Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, la Realitatea TV, că nu va cere conducerii partidului să aprobe excluderea deputatului Theodor Paleologu şi a senatorului Cristian Bodea, dar a precizat că este posibilă luarea în discuţia Biroului Politic Central a declaraţiior critice făcute de aceştia ca urmare a rezultatelor de la alegerile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu sancţionez delicte de opinie. Aţi văzut că domnul Paleologu a făcut campanie pentru Nicuşor Dan. Eu nu voi propune excluderea lui sau a lui Cristian Bodea care a avut un limbaj execrabil, nedemn de un parlamentar PNL, dar nu este exclus ca aceste cazuri să fie discutate în BPC”, a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL Cristian Bodea a declarat, luni, că în urma rezultatului de la alegerile locale, filiala Bucureşti trebuie decapitată şi a arătat că în acest moment există riscul ca partidul să cadă sub pragul de 30% la nivel naţional, ceea ce îl aduce la nivelul din momentul fuziunii. Bodea mai susţine că PNL trebuie să se delimiteze de preşedintele Iohannis.

”În primul rând, trebuie să plece toţi cei care au contribuit la dezastrul de la Bucureşti, toată echipa de acolo, cei care au coordonat, au gândit, au coordonat. Toţi sunt varză”, a spus Bodea, precizând că rezultatul de la Bucureşti este efectul lipsei de strategie a echipei de la Capitală. 

Cristian Bodea a acuzat ”mascarada care a avut loc la Bucureşti, cu cei patru candidaţi, începând cu Cristian Buşoi”. ”De la Buşoi, încolo, trebuie să plece toţi, pentru că aud că ar fi Buşoi noua variantă de conducere a PNL. Care Buşoi? Care a fost candidat şase luni şi nu a făcut nimic, cu sprijinul şi lăudându-se că este omul lui Iohannis?”, a spus Bodea.

Cristian Bodea a afirmat că ”organizaţia de Bucureşti trebuie decapitată şi trebuie aduşi oameni noi”. 

La rândul său, Theodor Paleologu a criticat conducerea PNL încă din timpul campaniei electorale în legătură cu strategia adoptată pentru alegerile din Bucureşti. 

Astfel pe 1 iunie, Paleologu afirma, la RFI, că PNL merge spre un "dezastru garantat", pentru că refuză să îl susţină pe Nicuşor Dan ca unic candidat al dreptei.

Theodor Paleologu regreta schimburile de replici din ultimele zile dintre Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan: "Din păcate, lucrurile au luat o întorsătură foarte urâtă şi regret acest lucru foarte mult, pentru că îi respect pe amândoi, şi pe Cătălin Predoiu, şi pe Nicuşor Dan. Trebuie spus că din start strategia PNL de campanie a fost total greşită. Din păcate, tonul campaniei l-a dat Cezar Preda, prin acel atac inadmisibil şi total inept la adresa lui Nicuşor Dan, spunând că Nicuşor Dan este iepuraşul PSD. Dacă spui aşa ceva, pierzi orice fel de respectabilitate, nimeni nu crede asemenea imbecilitate (...). De fiecare dată când Preda sau Gorghiu deschid gura, Predoiu mai pierde nişte voturi".

Duminică seara, după anunţarea exit-poll-urilor, Paleologu susţinea că, dacă partidul vrea să mai aibă o şansă de a conta, conducerea formaţiunii liberale trebuie să plece.

”Conducerea PNL este principalul vinovat pentru dezastrul alegerii Gabrielei Firea în funcţia de primar general. Mă aştept la un tsunami de revoltă şi furie a alegătorilor de dreapta împotriva acestei conduceri lamentabile”, scria Paleologu pe pagina sa de Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.