Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că, dacă o instanţă din România consideră că trebuie să dea explicaţii în dosarul lui Victor Ponta, cu mare plăcere va merge, ea precizând că toate documentele publice arată că nu era avocat în momentul invocat de fostul premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre intenţia lui Victor Ponta de a o chema în dosarul lui Dan Şova, Gorghiu a spus: ”Ar trebui să fim mult mai serioşi când vorbim de justiţie în spaţiul public”. 

”PSD îşi rupe hainele de pe el şi creşte electoral de fiecare dată când mai este chemat la DNA, ceea ce ne creează o problemă, pentru că toată această campanie de victimizare a PSD distruge credibilitatea în justiţie, şi se întâmplă anomalii, ca la locale, când oameni aflaţi în situaţii speciale, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, sunt votaţi de electorat. Asta nu ar trebui să fie un lucru cu care să ne fălim, ci să îl considerăm de nerepetat”, a menţionat Alina Gorghiu, 

Copreşedintele PNL a explicat că, din toate documentele publice, se demonstează că nu era avocat în momentul invocat de Victor Ponta. 

”Dacă o instanţă din România consideră că trebuie să dau explicaţii în dosarul domnului Ponta, cu mare plăcere voi merge să îmi spun punctul de vedere. Voi fi, de exemplu, în octombrie, la apelul domnului Vlasov, care a fost achitat în fond, în dosarul cu Registrul Comerţului”, a mai precizat copreşedintele PNL. 

În legătură cu prezenţa lui Vasile Blaga luni dimineaţă la DNA, Alina Gorghiu a precizat că Blaga le-a spus colegilor din conducerea partidului că a fost chemat ca martor, că nu are niciun fel de implicare în dosarul cu pricina şi că a dat lămuririle pe care le-a putut da. 

”Mai mult de atât nu ne-a putut comunica, despre dosar, pentru că nu ai voie să afectezi, într-un fel, procedura de cercetare”, a mai spus Gorghiu. 

Copreşedintele PNL a arătat că orice om din România este obligat să meargă să dea explicaţii în faţa anchetatorilor, dacă este chemat. 

”Că azi ai calitatea de martor, mâine, altă calitate, o să se renunţe la calitatea în care eşti invitat, sunt lucruri pe care le vedeţi frecvent în societatea românească (...) Că în sistemul judiciar sunt abuzuri, asta nu e o noutate, ştiţi foarte bine că ele sunt sancţionate, aceste derapaje, de Inspecţia Judiciară, atunci când există şi noi avem întotdeauna obligaţia şi asta facem”, a spus Alina Gorghiu. 

Fostul premier Victor Ponta a fost prezent la termenul de vineri al dosarului Turceni - Rovinari. La ieşirea din sala de judecată, Victor Ponta a declarat: "Toată lumea a fost de acord cu audierea doamnei Gorghiu, mai puţin procurorul DNA".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.