Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, la Adevărul Live, că Uniunea Salvaţi România (USR) este singurul partid mic care merită să intre în Parlament şi a adăugat că, în opinia sa, crede că se pot găsi căi de comunicare cu acest partid, pentru susţinerea unui viitor Cabinet, după alegerile parlamentare din toamnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copreşedintele PNL a afirmat că, dacă se uită la partidele mici din România, în acest moment, fie că este vorba de ALDE, PMP, USR, cel despre care consideră că merită să intre în Parlament este Uniunea Salvaţi România.

”Da, ne-au învins la Bucureşti, au beneficiat de greşelile PNL din campania la locale. Se va schimba raportul de forţe, dar cred că este un partid care trebuie să îşi găsească locul în Parlamentul României şi cred că putem găsi căi de comunicare pentru susţinerea unui viitor Cabinet”, a spus Alina Gorghiu despre USR.  

Despre PMP şi ALDE, Gorghiu a spus că sunt ”partide de nişă, toxice” şi a afirmat că PMP şi PSD au ”interese comune”.

”Interesele lor sunt comune în acest moment. Au nişte situaţii mai speciale care îi îndeamnă în spatele uşilor închise să îşi dea mâna şi domnul Băsescu, şi domnul Tăriceanu, şi domnul Dragnea”, a afirmat aceasta.

”E o gaşcă mare”, a mai comentat ea, precizând că se bate cu ”un monstru de coaliţie”. 

Alina Gorghiu a mai spus că scenariul unei guvernări PNL-PSD este exclus. ”Până la aritmetică eu vă spun că nu există o astfel de formulă”, a menţionat ea. 

Despre Guvernul Cioloş, Gorghiu a spus că are ”anumite limitări, legate de absenţa unei susţineri a unei majorităţi parlamentare”. 

”Orice alt premier, în locul lui Cioloş, în calitate de tehnocrat, ar fi fost între cele două partide din Parlament”, a spus Alina Gorghiu, precizând că profilul de premier al lui Dacian Cioloş este unul corect, de om cinstit, însă viitorul Guvern va trebui să fie unul politic. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.