Preşedintele PNL Alina Gorghiu a făcut un apel, sâmbătă, către administraţia locală a Capitalei şi jandarmerie să permită manifestarea paşnică a oamenilor aflaţi la mitingul unionist şi să blocheze elementele care vor ca manifestaţia să degenereze, ea precizând că apropierea alegerilor din Moldova naşte tensiuni pe ambele maluri ale Prutului şi că ”nu dăm un exemplu de democraţie blocându-le accesul la protest.”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lansez un apel către actuala administraţie a Bucureştiului/Jandarmerie să permită manifestarea paşnică a oamenilor. Să blocheze elementele care vor să degenereze marşul dar respectănd mesajul militanţilor corecţi”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook. 

Ea a arătat că ”apropierea alegerilor din Moldova naşte tensiuni pe ambele maluri ale Prutului” , adăugând că ”nu dăm un exemplu de democraţie blocându-le accesul la protest.”

”Indiferent de rezultatul alegerilor de la Chişinău nu poate fi modificat parcursul european al acestei ţări şi acesta este cel mai clar mesaj pe care trebuie să il dăm”, mai spune preşedintele PNL. 

Câţiva participanţi la marşul "Luptă pentru Basarabia” organizat de Platforma Unionistă "Acţiunea 2012" au fost reţinuţi, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, după ce unii dintre manifestanţi au încercat să forţeze cordonul de jandarmi.

Cele câteva mii de manifestanţi au pornit de la Piaţa Unirii, pe traseul Piaţa Universităţii - Piaţa Victoriei, urmând să revină în Piaţa Universităţii.

Incidentele au izbucnit în momentul în care participanţii la marş au vrut să intre pe Calea Victoriei.

Nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi că îşi continue marşul, unii dintre protestatari s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar unii dintre aceştia au fost ridicaţi de forţele de ordine, care i-au luat de mâini şi de picioare şi i-au dus la maşinile Jandarmeriei pentru a fi legitimaţi.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru News.ro că manifestanţii au fost opriţi de jandarmi să intre pe Calea Victoriei pentru că nu aveau autorizaţie să meargă pe acel traseu până în Piaţa Universităţii. El a precizat că reprezentanţii Jandarmeriei au discutat cu organizatorii marşului să respecte traseul din autorizaţia de protest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.