Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că partea de împumuturi a PNRR "este un sistem de împrumuturi la dobândă mică, pe termen lung, şi pe proiecte foarte concrete". "Eu cred că merită. Acuma, dacă sunt forţe politice care cred că nu ar trebui să o facem, să-şi asume deschis acest lucru", adaugă el. Ghinea subliniauă că proiectele din PNRR vor trebui prioritizate la investiţii de către ministere şi agenţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu avem nici îngheţări de salarii sau de pensii în PNRR, avem nişte reforme foarte moderate şi de bun simţ, limita de îndatorare a României este sub media europeană şi pe de altă parte România este o ţară care se împrumută scump", a afirmat, miercuri, Cristian Ghinea.

El a arătat că PNRR este "de fapt, partea lui de împumuturi, este un sistem de împrumuturi la dobândă mică, pe termen lung, şi pe proiecte foarte concrete".

"Eu cred că merită. Acuma, dacă sunt forţe politice care cred că nu ar trebui să o facem, să-şi asume deschis acest lucru, adică această ipocrizie în care pe de o parte zici că: văleu, vine austeritatea, dar pe de altă parte este ok să iei banii, este până la urmă o ipocrizie", a comentat Ghinea.

El a precizat că proiectele din PNRR vor fi prioritizate la investiţii.

"Suntem un guvern responsabil, care avem o traiectorie de reducere a deficitului stabilită în cadrul procedurii de deficit excesiv cu Comisia Europeană, avem în acelaşi timp o decizie asumată de a trage aceste împrumuturi şi trebuie efectiv să prioritizăm (...), proiectele din PNRR vor trebui prioritizate la investiţii de către toate ministerele şi agenţiile care s-au angajat la reforme", a susţinut ministrul.

El a afirmat că acesta este "planul de ţară" pentru următorii ani, iar la întocmirea bugetului se vor prioritiza investiţiile care intră în PNRR.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.