Ministrul Proietelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că măsurile de a reduce poluare sunt "parte din negociere" pentru ca România să primescă "fonduri multe pe rutier". El a vorbit despre o "politică de descurajare a înregistrării maşinilor vechi". "Nu este decisă forma în care se va întâmpla acest lucru, dar trebuie să evităm să mai fim cimitirul de maşini vechi al Europei", a subliniat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ghinea a fost întrebat, miercuri, la prezentarea PNRR, despre taxa auto.

"La transport, vorbim de o schimbare a modului în care se taxează transportul de mărfuri, pentru că în acest moment acea rovinietă pentru transportatori nu ţine absolut cont de cât foloseşti drumul în mod efectiv, deci plăteşti la fel, şi atunci, după ce se vor achiziţiona mijloacele tehnice de a măsura cantitatea de mărfuri, se va aplica o taxă în funcţie de cât foloseşti drumul efectiv, adică dacă foloseşti pe distanţe mai lungi şi transporţi mai multă marfă, atunci plăteşti mai mult şi invers", a explicat ministrul.

El a vorbit şi despre politica de descurajare a înregistrării maşinilor vechi.

"Nu este decisă forma în care se va întâmpla acest lucru, dar trebuie să evităm să mai fim cimitirul de maşini vechi al Europei. E o problemă pe care o tot avem şi este un pachet rezonabil, cred eu, prin care ni s-a spus: pentru fonduri multe pe rutier, pentru că în continuare avem cea mai mare propunere pe rutier din toate statele membre, ne-am asumat această prioritate, însă trebuie să venim cu măsuri de a reduce poluarea. Deci astea sunt măsuri care sunt parte din negociere pentru rutier", a arătat Ghinea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.