Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi că sâmbătă a organizat aducerea luminii sfinte la Suceava, de la Ierusalim, el afirmând că a fost iniţiatorul acestui demers, în 2009 fiind prima dată la Ierusalim. Flutur a povestit că are acasă costumul plin cu ceară pe mânecă, cum ţineam lumânarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În fecare an, şi sâmbătă am organizat aducerea luminii sfinte la Suceava, de la Ierusalim. Eu am fost iniţiatorul, în 2009 am fost prima dată la Ierusalim, cu o delegaţie de la Episcopia Sucevei şi Rădăuţilor, am adus lumina sfântă în România, prima dată la Suceava a venit, cu un avion direct atunci şi de atunci, în fiecare an, patru ani la rând am mers eu”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, la Prima News.

Flutur a povestit că are acasă costumul plin cu ceară pe mânecă, cum ţinea lumânarea cu lumina sfântă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”După care am cumpărat larva lui David, se cheamă, cu care se transportă flacăra olimpică, pentru că nu poţi în avion să mergi oricum şi am introdus lumânarea şi am fugit la avion. De atunci, în fiecare an, din 2009, oamenii aşteaptă. Şi acum am organizat cu avionul să preia seara lumina, se duce şi la Cernăuţi, şi la Chişinău, şi în Ardeal, e un fel de zonă unde se împarte lumina. Multă lume a venit în Bucovina după ce s-a împărţit lumina, după ce s-a declanşat acest proiect Paşte în Bucovina”, a mai spus Flutur.

”Eu am încredere că Bucovina are un viitor superb în peroada care urmează. Noi aici nu o să avem nevoie de firme de catering să ne prezinte obiceiurile, vă garantez eu. Sunt sută la sută originale”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.