Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că a transmis solicitări către Ministerul Sănătăţii şi către Ministerul Dezvoltării pentru emiterea acordului necesar cu privire la terenul pe care se va construi viitoarea Facultate de Medicină din Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am semnat şi transmis, astăzi, solicitările către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru emiterea acordului necesar cu privire la terenul pe care urmează să se construiască viitoarea Facultate de Medicină din Suceava. Noi am întocmit întreaga documentaţie de care era nevoie pentru obţinerea unui aviz din partea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava pentru terenul destinat noii Facultăţi de Medicină", a scris pe Facebook preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a afirmat că există un aviz favorabil din partea DSP Suceava şi că întreaga documentaţie întocmită de CJ Suceava şi Spitalul Judeţean a fost trimisă către cele două ministere în vederea emiterii acordului privind schimbarea destinaţiei terenului în vederea construirii sediului Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice.

"În condiţiile în care terenul este proprietate publică a judeţului Suceava, dat în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou", este necesară obţinerea acordului Ministerului Sănătăţii, precum şi cel al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru schimbarea destinaţiei. Am încheiat o etapă importantă în urma căreia am obţinut avizul de la DSP şi aşteptăm ca toate procedurile care urmează de aici încolo să se desfăşoare într-un timp cât mai scurt, astfel încât să avem la Suceava o Facultate de Medicină", a declarat şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit lui Flutur, înfiinţarea Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" reprezintă un pas important în dezvoltarea sistemului de învăţământ sucevean şi a infrastructurii în sănătate.

Terenul pe care va fi construită noua facultate se află în incinta spitalului, în apropiere de Universitate şi de Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.