Liderul AUR, George Simion, afirmă, întrebat dacă reprezentanţi ai grupului parlamentar AUR au fost amendaţi în urma protestelor de marţi, de la Parlament, că "aşa ar fi logic", el adăugând că "recunoaşte şi nu regretă fapta". Deputatul AUR arată că va ataca în instanţă sancţiunile primite şi că îi va sprijini şi pe cei din societatea civilă, despre care susţine că au participat la protest şi au fost sancţionaţi, în demersurile în justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat marţi seară, la Antena 3, dacă reprezentanţii grupului parlamentar AUR sunt cei amendaţi de către autorităţi în urma protestului de marţi, de la Palatul Parlamentului, George Simion a spus: "Aşa ar fi logic, recunosc şi nu regret fapta".

Liderul AUR a afirmat că va contesta sancţiunile în instanţă.

"Mergem în instanţă să dovedească cei de la Jandarmerie, că probabil ei au aplicat aceste sancţiuni, dacă nu le-a scris domnul Bode (ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode - n.r.) cu mânuţa lui. Am văzut că dădea informaţii aşa, care nu se confirmă pe parcursul zilei de astăzi, şi spunea cum ar trebui să acţioneze Jandarmeria. Eu cred că nu are calificare domnul Bode să dea sfaturi privind ordinea publică. Acum, o să contestăm în instanţă, să spună instanţa, urmăm căile legale, o să sprijinim şi societatea civilă, şase organizaţii ale societăţii civile”, a declarat George Simion.

Întrebat dacă se aşteaptă să se deschidă un dosar pe numele său, Simion a răspuns: "De ce?".

"Un senator PSD a cerut asta, a spus lucrurile astea. Eu cred că ar trebui să-şi retracteze declaraţiile publice. Pentru că trebuie să ai o justificare cumva, nu?” a adăugat Simion.

"Îi felicit pe jandarmi pentru că nu au ascultat ordinele de la Bode sau de la Cioloş”, a mai spus Simion, el subliniind că la protestele de marţi de la Parlament nu au existat violenţe, aşa cum au existat la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că, în urma incidentelor de marţi, se fac cercetări şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea sediului profesional, iar din anchetă a reieşit că 14 persoane de la organizaţii autointitulate civice şi de la un grup parlamentar s-au erijat în organizatori ai manifestării, fiind date sancţiuni de 140.000 de lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.