Preşedintele AUR, George Simion, consideră că Federaţia Rusă a încălcat orice tratat internaţional “intrând cu tancurile şi cu bombele în Ucraina” şi a afirmat că şi-ar dori închiderea oricărui conflict pentru a fi oprită o eventuală ascensiune a Federaţiei Ruse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
George Simion a fost întrebat sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă nu ar vrea să câştige Ucraina războiul şi dacă acest lucru nu ar fi bun pentru România. 
“Astea sunt divergenţele lor între Ucraina şi Rusia. Cu siguranţă aş vrea să se respecte dreptul internaţional şi cu siguranţă Federaţia Rusă a încălcat orice tratat internaţional intrând cu tancurile şi cu bombele în Ucraina. Ce mi-aş dori, vă spun sincer, este pace şi închiderea oricărui conflict ca să oprim o eventuală viitoare ascensiune a Federaţiei Ruse, care de când se ştie, doar asta a făcut, mai ales în ultimii 30 de ani, a creat conflicte îngheţate”, a declarat Simion.
El a precizat că primul astfel conflict îngheţat a fost creat în Tighina. 
“Şi primul l-a creat pe pământ românesc în cetatea Tighina, pe care ei o numesc Bender, cetatea lui Ştefan cel Mare, prin conflictul din 1992, din Transnistria, din regiunea transnistreană. După aceea a continuat Abhazia, Oseţia în Georgia, episodul ocupării Crimeei în 2014 şi au continuat cu Doneţk şi Lugansk. Ei asta fac. Cine nu-i înţelege pe ruşi, nu vede un mod de operare şi totodată nu-i blochează la timp, e cazul Germaniei pentru că şi pe vremea doamnei Merkel şi acum, pe vremea domnului Olaf Scholz, în continuare Germania şi Rusia, şi istoric Germania şi cu Rusia au avut o relaţie din asta de la iubire la ură. Şi Germania a susţinut şi e dependentă de gazele ruseşti şi de resurse”, a mai afirmat liderul AUR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.