Liderul Platformei Unioniste ”Acţiunea 2012”, George Simion a declarat, pentru News.ro, că organizaţia pe care o conduce va monitoriza în ce măsură promisiunile făcute de către partide unioniştilor se vor concretiza. Simion a mai spus că ”Acţiunea 2012” va mai organiza un miting la Bruxelles, în faţa Parlamentului European, de Ziua Naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

George Simion a afirmat că a obţinut angajamente din partea partidelor pentru promovarea unor proiecte punctuale în cadrul discuţiilor despre o eventuală unire între România şi Moldova. ”Fiecare s-a angajat pe un anumit segment: un fond de investiţii pentru Republica Moldova, adoptarea unei declaraţii în favoarea unirii în Parlament ş.a. Toate acestea vor fi monitorizate şi vor fi taxate dacă nu vor fi duse la îndeplinire”, a spus Simion.

Liderul Platformei Unioniste speră ca Executivul care se va constitui după alegerile din 11 decembrie să înfiinţeze un organism special care să gestioneze relaţiile cu Moldova şi să se ocupe de demersurile în favoarea unirii. ”A existat un organism asemănător în vremea guvernului lui Adrian Năstase, Oficiul pentru Moldova”, a precizat Simion.

FOTO: Inquam Photos / George Călin
FOTO: Inquam Photos / George Călin

George Simion a mai anunţat că Platforma Unionistă ”Acţiunea 2012” va mai organiza un miting în faţa sediului Parlamentului European de la Bruxelles, pe 1 decembrie.

Cu excepţia PNL, o delegaţie a Platformei a avut întâlniri, duminică, cu partidele parlamentare pentru a obţine sprijin pentru cauza unionistă. La capătul acestor întâlniri, George Simion a anunţat că manifestanţii se vor retrage din Piaţa Universităţii.

FOTO: Inquam Photos / George Călin
FOTO: Inquam Photos / George Călin
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.