Preşedintele AUR, George Simion, a declarat luni, după ce Marcel Ciolacu a ironizat AUR la Congresul comunităţilor rome că a fost un discurs de prezidenţiabil din partea lui Marcel Ciolacu şi că Partida Romilor, Lelemen Hunor şi UDMR îl vor susţine la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul AUR a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că a fost ”un discurs de prezidenţiabil din partea lui Marcel Ciolacu, la Congresul romilor. 

”Şi-a organizat un întreg congres pentru domnia sa. După Geoană, iată că mai avem un nume de prezidenţiabil din partea PSD, pe domnul Ciolacu care a încercat să facă glumiţe. Nu îi şade bine, pentru că este premier şi pentru că la 24 de ore după, a ieşit în faţa sediului PSD şi a vorbit despre aceste probleme grave cu care se confruntă jumătate din Românie, cea din mediul rural, oamenii care vor să cumpere nu doar cal ci vor să cumpere şi porc, un brad de Crăciun. Iată că şi-a dat seama şi domnul premier, vor să îşi cumpere de exemplu  electrocasnice”, a spus George Simion..

”Au dat o Ordonanţă pe care noi am criticat-o şi iat că PNL-ul a ieşit de la tribuna Parlamentului astăzi şi au zis că se dezic, deşi ei apărau această Ordonanţă”, a mai spus Simion. 

Întrebat de ce nu a fost invitat la Congres, Simion a spus: ”Ce să căutăm noi la congresul de lansare a candidaturii lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale?”. Despre prezenţa la congres a lui Niculae Ciucă şi Kelemen Hunor, preşedintele AUR a afirmat că aceştia sunt aliaţii lui. 

”Partida Romilor, domnul Kelemen Hunor şi UDMR îl vor susţine pe domnul Ciolacu la prezidenţiale şi nu pe Mircea Goană”, a mai comentat Simion.  

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a catalogat duminică, la Congresul Partidei Romilor Pro Europa, drept „o nouă minciună şi o nouă provocare” informaţiile care circulă în spaţiul public privind limitarea folosirii banilor cash, apelând la un joc de cuvinte pentru a lansa un atac la adresa AUR, care transmite astfel de informaţii.

”Oameni buni, cui să mă adresez cel mai bine? Ce specialişti am eu mai buni decât dvs în aur? Oameni buni, sunt o tinichea. „Haurul” lor e o tinichea plină de minciuni,, le-a spus Ciolacu, romilor reuniţi, duminică, la Sala Palatului.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.