Deputatul Gabriela Horga (PNL) scrie marţi, într-o postare pe Facebook, că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbeşte în ultima perioadă despre noi creşteri de taxe, încălcând un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate şi arată că Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales astfel de propuneri care vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbeşte în ultima perioadă despre noi creşteri de taxe, încălcând un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de PREDICTIBILITATE. Coaliţia are UN PROGRAM DE GUVERNARE ASUMAT, în care aceste propuneri ale lui Marcel Ciolacu NU SE REGĂSESC. Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales astfel de propuneri care vor afecta negativ economia, mediul de afaceri şi bunăstarea cetăţenilor”, spune deputatul PNL: 
 
Horga mai arată că ”Marcel Ciolacu vorbeşte despre un impozit de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii, o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut şi spera că a renunţat”.
 
”Marcel Ciolacu nu înţelege sau se face că nu înţelege că o astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăseşte în preţ! Vor fi afectaţi tocmai cetăţenii a căror soarta PSD pretinde că o deplânge. Ce crede Marcel Ciolacu că se va întâmpla, de pildă, cu preţul unui produs alimentar, dacă noul impozit se va aplica atât producătorului cât şi lanţului de magazine care îl vinde? Mai mult, Marcel Ciolacu spune că protejează companiile româneşti prin această măsură, însă multe dintre aceste companii au capital românesc, oare de Altex sau EMAG a auzit?! Şi exemplele pot continua. Toate aceste companii creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România, iar consumatorii sunt cei care vor plăti preţul lipsei predictibilităţii şi măsurilor greşite”, mai afirmă deputatul PNL. 
 
Gabriela Horga menţionează că de la 1 ianuarie 2023, a intrat în vigoare noua modificare introdusă la iniţiativa ministrului de Finanţe PSD, Adrian Câciu, prin care impozitul pe dividende creşte la 8%.
 
”Acum, Marcel Ciolacu vorbeşte, din nou, despre creşterea impozitului pe dividende?! Pe de altă parte, dacă Marcel Ciolacu este deranjat că taxarea muncii este prea mare, cei de la PSD puteau vota propunerea pe care am iniţiat-o şi pe care o susţin în continuare, de scădere a CAS de la 25% la 20%. Este o măsură care va avea ca efect direct creşterea puterii de cumpărare. Salariul net va creşte astfel printr-o reţinere mai mică din salariul brut. Este bizar, însă, că Marcel Ciolacu se plânge de faptul că taxarea muncii este prea mare, dar, în acelaşi timp, flutură perspectiva impozitării progresive.
PNL nu va renunţa la cota unică, iar impozitul progresiv înseamnă tocmai creşterea taxării VENITURILOR SALARIALE. Să nu uităm: până în 2004, în România s-a aplicat impozitul progresiv, care era între 18 şi 40%, în funcţie de venit. Tot ce depăşea atunci 300 de euro brut era impozitat cu 40%. PNL este partidul care a introdus cota unică, la început 16%, acum 10%”, mai declară Horga. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.