Aproape 16.000 de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor au fost înregistrate anul trecut, iar dintre acestea, peste 14.000 s-au petrecut în familii, anunţă ministrul Familiei Gabriela Firea de Ziua Internaţională a copiilor victime ale agresiunii, care condamnă orice formă de violenţă asupra copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Un copil bătut este un copil care va avea de suferit toată viaţa. Palma de azi o va simţi la fel şi peste ani! Pentru că trauma din anii în care a înţeles că nu găseşte niciun sprijin în cei în care îşi pusese toate speranţele se va regăsi în nesiguranţe sale ca adult. Să ne gândim la asta nu doar azi, ci în fiecare zi!”, afirmă Firea în mesajul transmis de
Ziua Internaţională a copiilor victime ale agresiunii.
Ministrul precizează că în tot anul trecut au fost semnalate aproape 16 mii de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor, iar dintre acestea, peste 14.000 s-au petrecut în familii.
”Am copii şi nu pot să-mi imaginez cum un părinte şi-ar putea lovi copilul vreodată. Dar, din păcate, trebuie să acceptăm că asta este în continuare o realitate tristă în multe case, în anumite medii, iar datoria noastră, a autorităţilor, este să ne folosim întreaga pricepere pentru a găsi soluţii ca astfel de situaţii să fie excepţiile. Condamn cu toată puterea orice formă de violenţă la adresa oricărui copil, indiferent de situaţie. Nu există nicio justificare şi nicio scuză pentru niciun fel de agresiune, în oricare dintre formele ei, la adresa niciunui copilŢ, spune Gabriela Firea.
În opinia sa, este o reuşită a Ministerului Familiei şi a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie semnarea contractului pentru Sistemul Informatic Naţional - SINA, o aplicaţie de-o importanţă uriaşă, care, între altele, va permite identificarea şi monitorizarea tuturor comunităţilor şi familiilor vulnerabile, unde potenţialul de violenţă asupra copiilor este ridicat, precum şi intervenţia la timp a autorităţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.